Saaremaalt leitud skelett põhjustas tõsise tüli

Jaanuari lõpus Mändjala rannast leitud skelett on tekitanud tõsise lahkheli sõjahaudade hooldaja Ville Drevingu ja muinsuskaitseameti vahel, vahendab ETV saate “Pealtnägija” kodulehekülg.

Mändjalast leitud luukere peeti esialgu Teise maailmasõja ohvriks, ning selle ümbermatmine tehti ülesandeks Drevingule. Nüüd on mees aga kindlaks teinud, et tegu oli 175–180 sentimeetrit pika meesterahvaga, kes oli kõva suitsetaja ning pole maamullas olnud kauem kui 15 aastat.

Järgmisel nädalal pärast luustiku leidmist teavitas Dreving oma jahmatavatest järeldustest ka muinsuskaitset, kuid kuni televisiooni sekkumiseni ei saanud ta mingit vastust ja mees hoiab leitud skeletti oma käes pantvangis. “Kostilisena on see luumees mul siin täpselt nii kaua, kui nüüd ametnikud tööle hakkavad. Kui nad tööle hakkavad, siis nad koristavad selle siit ära. Kui nad tööle ei hakka, siis seisab see siin ma ei tea, kui kaua,” ütles Dreving “Pealtnägijale”.

Ville Drevingut võib nimetada Eesti rekordsurnumatjaks. 15 aasta jooksul on ajaloohuviline mulk Saksa sõjahaudade hooldusühingu nimel kokku korjanud, identifitseerinud ja ümber matnud või omastele saatnud üle 40 000 sõjaohvri säilmed.

Tülisid muinsuskaitsega on mehel erinevatel põhjustel ennegi ette tulnud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 70 korda, sh täna 1)