Lihtne küsimus

Mis mõtted on viimasel ajal pähe tulnud, lugedes meediast kajastusi oma kooli elust?

Vastab Kuressaare gümnaasiumi direktor Toomas Takkis:

Kuressaare gümnaasiumi meediakajastus kohalikul areenil on enam-vähem. Kui see meie arvates pole teinekord päris adekvaatne, siis oleme edaspidi proovinud oma sõnumit paremini kohale viia ja n-ö maha müüa. Mõnikord, kui sõnum meie kohta tundub olema kergelt tendentslik või pahatahtlik (seda on vahel juhtunud), siis sõltuvalt kirjatüki kraadidest kas kehitame nõutult õlgu, oleme häiritud või teeme vastulause.

Meil on maakonnas kaks konkureerivat väljaannet ja seetõttu rebitakse infot soojalt ja teinekord ka seedimatult. Eelmisel õppeaastal ilmus kummaski maakonnalehes ligikaudu 70–80 erinevat lugu kooli kohta. Lisaks ilmub aastaid meie iganädalane kooli infoleht Meie KG – 1100 eksemplari paberkandjal kõikidele õpilastele, lugeda saab ka kooli kodulehelt. On regulaarne raadiosaadete sari kohalikus Kadi raadios, mida teevad õpilased meie õpetaja Merle Rekaya juhendamisel. Ka neid saateid saab läbi kooli kodulehe kuulata.

Suurematesse lehtedesse me infoga eriti ei tüki, sest meie maa saab Suure väinaga üldjuhul otsa. Meediakajastused vabariiklikes lehtedes on pigem juhusliku iseloomuga kui teadliku ja süstemaatilise tegevuse tagajärg.

Nõuame, et kooli töötajad, kes mingeid allüksusi või töögruppe juhivad, sellest ka avalikkusele teada annaksid. Sellist tegevust peetakse nende töötajate poolt pigem loomulikuks töö osaks kui tüütuks lisakohustuseks.
Soosime ja toetame ka õpilastoimetuse tööd ja meediasuuna õpilaste tegemisi. Vahel tuleb ette ka pisikesi krutskeid (viimati siis see lambalugu), aga selliseid asju ei ole meil kombeks kuidagi üle tähtsustada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)