Kuressaare kujundab peatänava äärde jäävat ala (1)

Eilsel istungil algatas linnavalitsus Kuressaare peatänava äärde jäävate kruntide Tallinna tänav 38 ja Tallinna 42 ning nende lähiümbruse detailplaneeringu.

Linnavalitsuse vanemarhitekt Tuuli Org ütles Oma Saarele, et kõnealuse detailplaneeringu eesmärgiks on määratleda kogu selle mööda Tallinna tänavat kulgeva ning Pihtla tee ja Kevade tänava vahelisele maa-alale jääva linnapiirkonna arhitektuuriline üldkontseptsioon.

Praegu asuvad sel alal väikeelamud, millest osa on küllaltki kehvas olukorras. “Kuna see piirkond asub aga linna peatänava ääres ja on kesklinnale suhteliselt lähedalt, siis võib oletada, et arendajatele on see küllaltki atraktiivne,” märkis Org, lisades samas, et praeguse seisuga on veel vara rääkida, mis sinna konkreetselt tuleb.

Linna vanemarhitekti sõnul peaks sellele küsimusele vastuse andma eile algatatud detailplaneering. “Minu isiklik seisukoht on,” täpsustas ta, “et Pihtla tee ja Kevade tänava vahele jääv ala oleks kasutatav nii äri- kui ka elamumaana.”

Tallinna tänav 38 ja Tallinna tänav 42 krundid kuuluvad kaubandusettevõttele Maxima Eesti OÜ. Käesoleva aasta lõpuks on ettevõte lubanud Tallinna tänava äärde jääval endise EPT lasteaia krundil kaubanduskeskuse avada.
Maxima Eesti OÜ avalike suhete juht Erkki Erilaid ütles Oma Saarele, et Tallinna tänav 38 ja 42 asuvad krundid osteti omal ajal kavatsusega rajada kaubanduskeskus sinna. “Kuna mõne aja pärast leidsime keskuse jaoks Kuressaares sobivama koha (endine EPT lasteaed – toim), siis loobusime oma esialgsest plaanist,” rääkis Erilaid.

Mida aga kavatseb Maxima Eesti OÜ varemostetud kruntidega teha, ei osanud Erkki Erilaid eile veel öelda.

Lisaks algatas linnavalitsus eile detailplaneeringu praegu tühjalt seisvale krundile Karikakra tänav 2 (Marientali tee ja Karikakra tänava vaheline ala). Linna vanemarhitekti sõnul peaksid sinna tulema elumajad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)