Kohtus: Kohus rakendas kriminaalasjade arutamisel kiirmenetlust

28. veebruaril peeti Kuressaares Tehnika tänaval asuvas kaupluses kinni Kadri (s 1977), kes möödus poe kassadest kauba eest maksmata. Naine varastas kauplusest pesu ja kosmeetikatarbeid koguväärtusega 1651 krooni. Karistada sai Kadri juba järgmisel päeval, mil kohus kinnitas prokuröri nõutud rahalise karistuse.

29. veebruaril kella 17.40 paiku juhtis Romek (s 1983) Kuressaares sõiduautot, omamata vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigust. Mullu novembris võeti mehelt juhtimisõigus kohtuotsusega üheks aastaks ära. Eile mõistis kohus Romekile karistuse kandmisest kõrvalehoidumise eest rahalise karistuse.

“Kiirmenetlust saab kohaldada juhul, kui tegemist on teise astme kuriteoga, mille tõendamisasjaolud on selged. Sageli saavad kiirmenetluses karistada just roolijoodikud, kuid tänu politseiametnike kiirele tegutsemisele on viimasel ajal hakatud seda menetlusviisi kasutama ka teiste kuriteoliikide puhul,” selgitas Saaremaa ringkonnaprokurör Svetlana Maripuu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)