Riin Aljas sai vabariiklikul kõnekonkursil kolmanda koha

Riin Aljas sai vabariiklikul kõnekonkursil kolmanda koha

 

Maakonna kõnekonkursi võitja, Saaremaa ühisgümnaasiumi 12. klassi õpilane Riin Aljas saavutas nädalavahetusel vabariiklikul kõnevõistlusel Põltsamaal kolmanda koha.

Kõnevõistlusel “Kuldsuud Põltsamaal 2008” osales 15 maakondade või linnade ja koolide võistluste võitjat, andis teada ürituse üks korraldajaist, Põltsamaa ühisgümnaasiumi õpetaja Marika Nugis, lisades, et võistlejatel tuli esitada kaks kõnet: I voorus kodus ettevalmistatud kõne aktuaalsel teemal (5–7 minutit), II voorus kõneldi žürii poolt võistluse ajal antud teemal “Suve valgus!”.

Enne võistlust toimus Põltsamaa ühisgümnaasiumis kahepäevane kõnelaager. Marika Nugise sõnul tuli laagrisse 92 noort vabariigi 15 koolist. Laagris tegeldi hääle, keha ja vaimu koolitamisega, prooviti esineda publiku ees, õpiti pingeid maandama, tehti etüüde, harjutati põhjendatud argumentide ja vastuargumentide esitamist, viimistleti kõne koostamise ja esitamise oskust.

Riin Aljase endaga Oma Saarel eile kontakteeruda ei õnnestunud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 144 korda, sh täna 1)