Saaremaa lapsed hääletasid “Ruudi” parimaks

Saaremaa lapsed hääletasid Nukitsa konkursi raames parimaks eesti lasteraamatuks Aare Toikka ja Aarne Mägi “Ruudi”. 2008. aastal valitakse üheksandat korda parimat eesti lastekirjaniku teost ja parimat lasteraamatuillustreerijat.

Raamatukogus käisid oma lemmikraamatu poolt hääletamas algklasside ja põhikooli õpilased. Hääletussedelite järgi sai kõige enam hääli Aare Toikka ja Aarne Mägi “Ruudi”.

Saare maakonnas osales hääletuses kokku 232 õpilast ja 15 täiskasvanut. Maakonna keskraamatukogu laste lugemissaalis oli näitusel väljas 122 raamatut eesti lastekirjanikelt ja 176 raamatut, mille põhjal tuli valida parim illustraator.

Kunstnikest sai enim hääli Maarja Vannas, kes on illustreerinud Rein Põdra raamatu “Merikarp”.

Raamatukoguhoidjad on arvamusel, et võidab siiski “Lotte”! Nii Lotte- kui Ruudi-raamatu põhjal on tehtud ju film. Samas ei näita küsitlus lemmikraamatut, sest enamik lapsi ei ole neid raamatuid lugenud. Seega otsustatakse kas filmi põhjal või peatüki järgi, mis on koolis või raamatukogus ette loetud. Positiivne säärase küsitluse juures on aga kas või see, et lapsed nägid ära võistlevad raamatud ja ehk tekkis huvi neid lugedagi.

Kui tänavuaastased võitjad välja kuulutatakse, siis loositakse hääletusel osalenute hulgast mõned õpilased, kes saavad sõita Tallinnas toimuvale auhindamis-tseremooniale.

Keskraamatukogu lasteosakond paneb välja näituse kõigist läbi üheksa aasta Nukitsa auhinna võitnud raamatutest.

Liilia Virves,
lasteosakonna juhataja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)