Puudega lapsed said kooliõpilastelt ligi 30 000-kroonise annetuse (1)

Puudega lapsed said kooliõpilastelt ligi 30 000-kroonise annetuse

 

Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilaste ja vilistlaste korraldatud kolmanda heategevusliku “Tähtede mänguga” koguti korvpallis Kallemäe kooli Kuressaare filiaali lastele eriotstarbelise spordivarustuse ostuks 30 000 krooni.

“Mitte midagi ei läinud valesti,” õhkas ürituse peakorraldaja Kaarel Väer, kui oli andnud silmnähtavalt õnnelikule õppejuhile Piret Kaminskasele üle tšeki 21 404 kroonile, millele lisandub Kuressaare Lions klubi ja firma Spordiexpert toetus. Kokku panid kooliõpilaste heategevuslikule algatusele õla alla 20 ettevõtet.

Traditsiooniliselt täismaja

Reede õhtul kogunes Kuressaare spordikeskusse ja ostis 35-kroonise pileti hinnanguliselt 700 inimest. Tribüünil vaba istekohta leida oli pea võimatu.

Inimestele pakuti spordietendust, millesarnast iga päev ei näe. SÜG-i vilistlaste ja õpilaste korvpallilahingus osalesid ka Aivar Kuusmaa, Rauno Pehka ja Indrek Kajupank. Lisaks toimusid pealtpanemisvõistlus, publikumängud ning kolmepunktivisete võistlus, kus kohalik täpsuskütt Siim Hiie alistas võimsalt aastakümneid Eesti publikut hullutanud Aivar Kuusmaa.

“Tähtede mängu” võitjaks tuli sport,” tõdes õhtujuht Allar Raamat, tõstes lõpuvile ajal tablool seisnud viigi märgiks üles mõlema võistkonna kapteni käe.

Raha tuli rohkem kui loodetud

Varemalt olid korraldajad välja öelnud, et nende eesmärgiks on kokku saada 15 000 krooni, mis tundus eelmisel aastal kogutud kaheksat tuhandet silmas pidades suurejooneline plaan. Tänavune summa 30 000 ületas aga igasugused lootused.

Kallemäe kooli Kuressaare filiaali toimetulekuklasside õpetaja Marit Roosi sõnul sai esialgne nimekiri, kus hädavajalik sees, koostatud, arvestades 19 000 krooniga. “Raha tuli aga poole rohkem, saame endale rohkem lubada,” ei varjanud Roos oma rõõmu. Raha kulub mitmesuguste vahendite peale, millega saab näiteks ravivõimlemist teha. “Meile ei sobi kõik tavalised sporditarbed. Vaja on rohkem turvalisust,” selgitas Roos, tuues näiteks saalihoki varustuse, millel on spetsiaalsed polstrid ja pehmendused, et laps ennast mänguhoos ära ei lööks.

“Tähtede mängu” traditsioon aga jätkub. Vilistlastest korraldajad andsid nüüd sümboolse teatepulga üle ühisgümnaasiumi õpilastele, kes juba järgmisel aastal üritavad ise samaväärsega hakkama saada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 49 korda, sh täna 1)