Omavalitsuste liit toetas ooperipäevi 750 pileti ostmisega

Omavalitsuste liit toetas ooperipäevi 750 pileti ostmisega

 

Saaremaa omavalitsuste liit toetab suvel toimuvaid Saaremaa ooperipäevi 750 pileti ostmisega ühele etendusele. Eripakkumisena ülisoodsa hinnaga saadud piletid kinkis enamik valdu oma tublimatele kodanikele vabariigi aastapäeva puhul.

“Meie eesmärk on teha üritust saarlastele,” põhjendas Saaremaa ooperipäevade projektijuht Marika Pärk säärase pakkumise tegemist kohalikele omavalitsustele SOL-i kaudu. 175-kroonise hinnaga pakutud pileteid ostsid omavalitsused 750 tükki. Tavahind on piletimaailm.com portaali andmetel 225 ja 350 krooni. Kõik piletid on ühele, 26. juulil toimuvale Vanemuise teatri “Hoffmani lugude” etendusele.

Piletid kingituseks

Kuna piletiostmise kampaania langes kokku vabariigi aastapäevaga, otsustasid paljud omavalitsused seda ära kasutada kui head võimalust oma valla tublimaid inimesi vabariigi aastapäeval meeles pidada. Marika Pärki sõnul on selline omavalitsuste poolne liigutus väga tore ning kindlasti ka väärtustab kogu üritust saarlaste silmis. “Meile meeldiks, et publik koosneks ikkagi peaasjalikult saarlastest,” märkis Pärk.

Ajakirjanikuga vestelnud vallajuhid kinnitasid kõik nagu ühest suust, et piletid sai kingitud vabariigi aastapäeva puhul valla tublimatele ning ka ülejäänud piletitele leitakse kindlasti vääriline omanik. Vallas piletite vabamüüki panemise plaani ei ole kellelegi. “Arutasime seda siin, aga kuidas me need müüki paneme. Pileteid on vähe ja inimesi palju,” selgitas Lümanda vallavanem Toivo Vaik, miks otsustati piletid pigem kinkida. Tema sõnul oli Eesti Kontserdi seesugune pakkumine igati rõõmustav, kuna see viib ooperipäevadele ka ehk neid inimesi, kes muidu sinna ei satuks.

Sarnaselt enamikule valdadest 50 piletit ostnud ja need ära kinkinud Salme vallavanema Kalmer Poopuu sõnul avaldas vald pileteid ostes toetust Saaremaa ooperipäevadele. Poopuu lisas, et vaevalt nende vallas piletid üksikmüüki lähevad. “See ei ole primaarne eesmärk,” sõnas vallavanem.
Kuressaare linnapea Urve Tiiduse sõnul lõi ka linnavalitsus ettevõtmises kaasa ning kavatseb piletid ära kasutada linna 445. sünnipäeval tublidele linnakodanikele tänu avaldamiseks.

Saaremaa omavalitsuste liidust öeldi Oma Saarele, et mingit kohustust selle koostöö raames kellelgi ei lasu. Kõigepealt uuriti, kui palju pileteid keegi soovib ja siis ostsid omavalitsused tellitud pääsmed välja. Ükski ei olevat pakutud võimalust kasutamata jätnud.

Marika Pärki sõnul ei ole taolist piletiostmise kaudu avanevat koostöövõimalust teistele Saare maakonna asutustele ja ettevõtetele pakutud, küll aga otsitakse aktiivselt nendega teisi koostöövõimalusi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)