Ajakirjanik arvab: Need tüütud ajakirjanikud (8)

Ajakirjanik arvab: Need tüütud ajakirjanikud

 

Ma tahaksin juhtida linna- ja muude kohalike võimude tähelepanu faktile, et ajalehed ei ole mainekujundusasutused. Ja meelde tuletada, et ajaleht ei ole suhtekorraldusvahend, kus peaksid ilmuma kaheldava väärtusega tekstid näiteks sellest, kui tore on ikka Kuressaares võrreldes Püssiga elada, või sellest, kuidas linnavalitsus ikka tahab ja soovib, et linn oleks puhas, ja sellest, et valijad on võimulolijatega rahul 99% ja kuidas vallas ei ole ühtegi prügihunnikut.

Kui ametnikud leiavad aega, et kirjutada niisuguseid “meil on kõik hästi” ja “me toimime suurepäraselt” tekste, siis võiksid nad leida ka aega, et vastata reaalsetele tõstatatud küsimustele ja probleemidele.

Ei maksa aja- ja inimressursse raisata PR-tekstidele. On ju palju pakilisemaid küsimusi, mis ootavad vastuseid.

Kõik me teame, et ajakirjandus peaks esindama neljandat võimu ja teostama järelevalvet täidesaatva, seadusandliku ja kohtuliku võimu üle. Kahjuks unustatavad need inimesed, kes võimule pääsenud on, ajakirjanduse selle rolli kohe. Siis hakatakse ajakirjanikke mõjutama, infot varjama ja väitma seda, et ajakirjanik on oma loos fakte moonutanud.

Ma soovitaksin võimuesindajatel mitte solvuda, vihastuda ja ägestuda, kui ajakirjandus mõnikord võimude tegevusest ka negatiivses võtmes kirjutab. Lihtsalt mõned asjad, mida võimud korda saadavad, on täiesti põhjendatult kritiseerimist väärt (keegi pole ju täiuslik ja avaliku arutluse käigus peaks vähemalt poolgi tõde selguma).

Kui seda ei tee ajalehe vahendusel ajakirjanik, siis kes veel probleemid päevavalgele toob? Võimulolijad ise? Vaevalt küll.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)