Politsei eest põgenenud mees tekitas linnale ligi 50 000 kroonise kahju (4)

Politsei eest põgenenud mees tekitas linnale ligi 50 000 kroonise kahju

 

Politseipatrulli eest põgenev sõiduauto, mis poolteist nädalat tagasi purustas Kuressaare lossipargi aia, tekitas linnale 49 467 krooni suuruse kahju, mille maksab kinni kindlustus.

“Kuna varasemad kogemused kahjunõuete puhul pargiaeda sissesõitmisega ja lõhkumistega on olnud suurusjärgus 15 000 krooni, võib seda pidada omamoodi rekordiks,” ütles Kuressaare Linnavalitsuse avalike suhete juht Priit Pruul, täpsustades, et just täna tehti veel lõplikud kalkulatsioonid, mille tegemine võttis isegi rohkem aega kui reaalne töö aia uuesti ülesehitamisel.

Tema sõnul on Kuressaare Linnamajandus esitanud esildise tehtud tööde kohta. Urmas Raik, Kuressaare Linnamajanduse juhataja ütles, et kahju on tekitatud summas 49 467 krooni ning Linnamajandus ei ole sinna arvestanud sisse mingit oma kasumit – see on raha, mis kulus materjalile ja tööle. Raigi sõnul osutus tegelikult kõige suuremaks probleemiks hoopis uue kastanipuu muretsemine, sest mingit vitsa sinna panna ei saa, mistõttu uus puu peaks olema vähemalt viis meetrit kõrge ja 10-15 cm läbimõõduga.

“Kui varem on saadud pargiaia lõhkunud isikutega kokkuleppele, siis seekord esitatakse kahjunõue kindlustusele,” märkis Pruul.
Õnnetuse põhjustanud autojuht Karl ütles Oma Saarele, et neil oligi kindlustusega selline kokkulepe, et arve esitatakse sinna ja edasise suhtes lepivad nad omavahel kokku.

16. veebruari varahommiku sõitis Kuressaares politseipatrulli eest põgenev sõiduauto Subaru Impreza Pargi tänaval T-kujulisel ristmikul teelt välja. Auto purustas umbes kümne meetri pikkuselt Kuressaare lossipargi aia, murdis maha noore puu, lõhkus pingi ja põrkas seejärel vastu jämedamat puud.

Sõiduki juht, kelleks osutus 1984. aastal sündinud Karl, põgenes sündmuskohalt, jättes maha kannatada saanud kaasreisijad. “Ma ei tahtnud lihtsalt et mind peatataks,” ütles Karl Oma Saarele põhjenduseks, miks ta politsei eest põgenes. Oma sõnade järgi ta joobes ei olnud.

Ka politsei pressiesindaja Kristi Mägi kinnitas, et kuna juht jõudis politseisse hilja, siis ei ole tal joovet mõõdetud.

“Noormehe käitumise suhtes alustatud kaks väärteomenetlust, üks neist käsitleb peatumismärguande eiramist, teine liiklusõnnetusega seonduvat,” ütles Mägi, kelle sõnul politsei veel Karlile trahvi määranud ei ole.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)