Kuressaare gümnaasiumi õpilane tõi olümpiaadilt kulddiplomi

Kuressaare gümnaasiumi õpilane tõi olümpiaadilt kulddiplomi

 

Veebruari keskel toimunud neljandalt üleriiklikult muusikaõpetuse olümpiaadilt tuli Kuressaare gümnaasiumi õpilane Kaia Oidekivi tagasi kolmanda koha ja sellega kaasnenud kulddiplomiga.

Võiduka gümnasisti juhendaja Mai Ranna sõnul on tegemist olulise tunnustusega. “Kahe päeva jooksul tuli võistlejatel läbida mitmed voorud, üldkokkuvõttes läks meil väga hästi,” ütles Rand, kelle sõnul oli tüdruku jaoks raskeimaks osaks kirjalik voor, mille küsimused lähtusid enamasti küll üldhariduskooli muusikaõpetuse ainekavast, kuid samas oli ka küsimusi, mis nõudsid eelnevalt etteantud mahuka lisamaterjali läbitöötamist.

“Avaliku esinemisena korraldati laulmis- ja omaloominguvoor – väga põnev oli jälgida eelkõige viimast,” kirjeldas õpetaja Rand ning lisas, et omaloominguvoor sisaldas tõsiseid läbikomponeeritud teoseid ja ka humoorikaid lugusid.

Kuressaare gümnaasiumi esindas peale gümnaasiumiosas võistelnud Kaia Oidekivi ka põhikooliosas esinenud Jane Kaju. “Mõlemad tüdrukud tegid head tööd,” sõnas Rand, lisades, et peale diplomite sai Kuressaare gümnaasium eraldi tänukirja ka selle eest, et kool oli esindatud nii vanemas kui ka nooremas vanuseastmes.

Üleriiklikul muusikaõpetuse olümpiaadil osales 21 gümnaasiumi- ja 26 põhikooliõpilast, kes olid eelnevalt võitnud maakondlikud voorud. Kahe võistluspäeva jooksul tuli läbida mitu vooru: kirjalik osa, omalooming, laulu laulmine, noodist laulmine ja kontserdiarvustus. Enim punkte oli võimalik saada kirjaliku osa eest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 64 korda, sh täna 1)