Juhtkiri: Kes toodab prügi? (11)

Juhtkiri: Kes toodab prügi?

 

Küsimusele, kas läheksite vabatahtlikult metsaaluseid sinna loobitud prahist puhastama, vastasid kõik küsitletud, et kindlasti. Või vähemalt sobivate tingimuste olemasolul läheks kindlasti.

Kõik metsas jalutajad on sattunud mingil ajal tee ääres ja/või teest kaugemal metsas prahihunnikutele, prügikottidele või lihtsalt koristamata peopaigale roheluses. Kes on need, kes prahti metsa viivad? Kuidas satuvad metsa autokummid, külmkapid, olmejäätmed, paberipakid, ehituspraht? Miks on teed ja tänavad ääristatud jäätisepaberite, suitsukonide ja plastpudelitega?

Tarbimisühiskonna liige toodab väga palju prahti ja jäätmeid. Me ise tekitame prahiseid teeääri ja prügihunnikutega metsaaluseid. Mõelgem iga kord, kui paberi lihtsalt tänavale viskame, et just meie enda tegevuse tõttu on maanteeäärne prahti täis. Just meie enda tegevuse tõttu tekivad prügi- ja prahihunnikud.

Kevadel on plaanitud vabatahtlike üritusena metsaaluste prügikoristus. Metsad saavad puhtaks. Kui me ka ise ei saa koristama minna, siis tehkem vähemalt ise kõik selleks, et uusi prügihunnikuid metsa enam ei tekiks. Et aasta pärast poleks vaja kampaaniat korrata ja korrata ja korrata…

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)