Juhtkiri: Turvavöö on vajalik

Juhtkiri: Turvavöö on vajalik

 

Nädala algul kontrollis politsei ööpäeva jooksul Saare maakonnas mootorsõidukijuhtide ja kaassõitjate turvavarustuse kasutamist. 17 juhul alustati väärteomentlust seetõttu, et kas juhil või kaassõitjal ei olnud kinnitatud turvavöö.

Turvavöö lahtiolek on paljudes liiklusõnnetustes olnud hukkumise põhjuseks. Just nooremate juhtide suust kuuleb turvavöö kasutamise kohta küll nii poolt- kui vastuargumente, mõlemad tugevalt argumenteeritud. Siiski on turvavarustuse kasutamine üldiselt aktsepteeritud ja paljude juhtumitega positiivselt tõestatud.

Meie liikluskultuuritusest on olnud palju juttu, ka president võttis selle vabariigi 90. aastapäeva kõnes jutuks. Liikluse turvalisemaks muutumisele aitab kõige enam kaasa see, kui autoroolis olles valime ikka ja alati tee- ja ilmastikuoludega sobiva kiiruse ja sõitmisstiili, rääkimata sellest, et läheme rooli kainelt ja väljapuhanult.

Toimetus on seisukohal, et turvavöö kasutamine ei aita liiklusõnnetust küll ära hoida, kuid vähendab oluliselt selle tagajärgede raskust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)