Raadio Kadi kuulajad valisid 2007 Aasta Tegijaks Peeter Kilumetsa (1)

Raadio Kadi kuulajad valisid 2007 Aasta Tegijaks Peeter Kilumetsa

 

Raadio Kadi kuulajate lõppenud hääletusetulemuste põhjal sai Saaremaa Aasta Tegija 2007 tiitli Saaremaa Tarbijate Ühistu juhatuse esimees Peeter Kilumets. Peeter Kilumets ütles Oma Saarele, et Aasta Tegija tiitli saamine on talle väga oluline tunnustus. “Eks me oleme Saaremaal tarbijaühistuteenust juba pikalt pakkunud – koguni 105 aastat,” mainis Kilumets. “Ma olen sellest 51 aastat tarbijaühistutööga tegelenud,” lisas ta.

“Inimesed tunnevad meie tegevuse vastu huvi ja see on positiivne!” kommenteeris Kilumets.

Reedesel maavanema vastuvõtul andis Raadio Kadi tegevdirektor Tiiu Tammoja ja vastutav toimetaja Tõnis Kipper üle Peeter Kilumetsale Aasta Tegija tunnistuse ja Maila Juns-Veldre autoritöö – erilise põrandakella.

Tammoja sõnul valiti Saaremaa Aasta Tegijat üheksa kandidaadi seast ja kuulajad on edastanud oma arvamused ning ettepanekud kandidaatide kohta telefonitsi ja meilitsi. “Aasta Tegija valiti Kuu Tegijate seast,” lisas ta.
Raadio Kadi vastutav toimetaja Tõnis Kipper ütles, et kuna inimesed pole just väga aktiivselt sellest valimisest osa võtnud, on mõnedel kuudel Kuu Tegija välja kuulutamata jäetud.

“Ei ole ju mõtet kedagi nimetada Kuu Tegijaks ainult sellepärast, et seda peab tegema ja nii on ette nähtud,” ütles Kipper, kelle meelest on oluline kuulajatepoolne initsiatiiv.

Tõnis Kipper arvas, et järgmisel aastal ilmselt Kuu ja Aasta Tegijate valimist ei toimu just selle tõttu, et inimesed ei ole tegijate valimisel väga aktiivsed.
Aasta Tegija 2007 tiitlile kandidaatideks olid ka laulja ja “2 takti ette” konkursi võitja Margus Vaher, Pekingi olümpiatule kandja ja Saaremaa rahvaspordi propageerija Tõnu Vaher, Hauster Motospordi korraldaja Andres Sikkal, Saaremaa Valsi Festivali ürituse peakorraldaja Antero Päiväläinen, veteranmaadleja Olev Kiirend, kes tuli teist korda omaealiste maailmameistriks, Riia ja Kuressaare vahelise regulaarse lennuühenduse avamise initsiaator AS-i Kuressaare Sanatoorium juhatuse esimees Toivo Ast, Saaremaa turismi edendaja Saaremaa Turismi Infokeskus, näidendi “Abruka aeg” autor Jüri Tuulik.

Kuressaare linnapea Urve Tiidus ja linnavolikogu esimees Toomas Takkis andsid üle preemiad 2007. aastal silmapaistnud kodanikele ja ettevõtetele. Nende hulgas oli Aasta Tegu 2007 Saaremaa Kaubamaja rekonstrueerimine. Kuressaares asuva renoveeritud kaubanduskeskuse ehitustöödega tekitati juurde ligi 3000 ruutmeetrit pinda ning hoone sai uue välisilme.

Ühiskaubanduses 51 aastat

8. mail saab Peeter Kilumetsal täis 51 aastat Saaremaa Tarbijate Ühistus. Ühiskaubandusse tuli ta 1957. aastal, tolleaegse nimetusega Saaremaa Tarvitajate Kooperatiivide Maakondlik Liit. Töötas müüjana, kaupluse juhatajana, direktorina ja nüüd on olnud juba üle 20 aasta Saaremaa Tarbijate Ühistu juhatuse esimees.

Aasta Tegija 2006
Raadio Kadi 2006 Aasta Tegija tiitli pälvis Marek Niit, kes võitis Pekingis 2006. aasta juunioride maailmameistrite võistlusel kergejõustikus 200 m jooksus oma esimese kuldmedali. 2006. aastal osales ta kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel Göteborgis Eesti 4 x 100 m teatemeeskonnas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 107 korda, sh täna 1)