Ligi pooled kuressaarlased ei hooli lipuheiskamisest (6)

Ligi pooled kuressaarlased ei hooli lipuheiskamisest

 

Vabariigi 90. sünnipäeval oli Kuressaare tänavatel lehvimas näha vaid mõningaid lippe. Kuressaare linna heakorra järelevalvespetsialisti Lembit Rätsepa hinnangul olid Kuressaares eile lipud korralikult välja pandud vaid 50% majapidamistest.

“Kuressaare ei ole nii-öelda sini-must-valge linn,” nentis Rätsep ning lisas, et inimesed miskipärast ei hooli nii väga isamaalisusest. “Lipp on riigi sümbol ja kui seda isegi riigi sünnipäeval ei heisata, on midagi valesti,” sõnas Rätsep.

Rätsep selgitas, et aastas on vaid kolm päeva, kui seadus kohustab lippu heiskama: 14 päeval aastas on lipp kohustuslik riigiasutustele ja kohalikele omavalitsustele, tavakodanikule on lipu heiskamine kohustuslik vaid kolmel päeval – vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril, võidupühal 23. juunil ning taasiseseisvumispäeval, 20. augustil.

Lipu heiskamata jätmise eest võib politsei trahvida kuni 6000. krooni või isegi arestiga. “Kuressaares ei hakata lipu heiskamata jätmise eest loomulikult kedagi trahvima – see on kodanike enda südametunnistusel,” selgitas heakorra järelvalvespetsialist Lembit Rätsep.

Vabariigi aastapäeval oli teadmata põhjustel lipp heiskamata ka Tallinna tn 9 (fotol), kus asub ka Oma Saare toimetus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)