Piiskopi Sõdalaste Selts pidas oma esimese väliürituse (1)

Ehkki 26. jaanuaril oma asutamiskoosolekut pidanud Piiskopi Sõdalaste Seltsi registreerimisprotseduur on veel lõpuni viimata, sai juba möödunud laupäeval teoks selle ühenduse esimene väliüritus.

Gert Neideri eestvõttel ja juhendamisel kogunesid meeskonnana alles formeeruvad sõdalased Suurlahe-äärse Kalamaja juurde vibukoolitusele. Väikese algkoolituse järel asusid kaheksa erinevas vanuses ja eelneva kogemusastmega sõdalast neljateistkümnest etapist koosnevale võistlusrajale, kus kõige edukamaks osutus Kuressaare Gümnaasiumi XIIa klassi õpilane Indrek Kruuser, kes debütandistaatusele vaatamata kogus 280 võimalikust punktist 226 ja suutis sellega edestada koguni Saaremaa oludes päris kogenud tegijana tuntud Kuressaare abilinnapead Argo Kirssi (182 punktiga teisel kohal).

Võistluspäeva puändiks kujunes aga rajavõistlusele järgnenud trofeelaskmine, kus sihtmärgina noole otsa seatud õuna suutis kõigist võistlejatest esimesena ja sealjuures alles üheksandal võistlusringil perfektse tabamusega läbistada Kuressaare Gümnaasiumi VIIIb klassi õpilane Risto Lindmäe, kes oli rajal jäänud 80 punktiga viimasele kohale.

Enam kui viis tundi kestnud ürituse eesmärgiks oli panna alus vibulaskmise koolitusele ning leida sellele spordialale meie maakonnas laiemat kandepinda. Piiskopi Sõdalaste Selts näeb edaspidi meelsasti endaga liitumas nii ajalooliste vaatemängude kui ka spordihuvilisi. Vibuspordist huvitatud võiksid ühendust võtta otse Gert Neideriga tel 50 65 195.

Raul Salumäe

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)