Muinsuskaitse piirkonnas asuv maja laguneb (3)

Muinsuskaitse piirkonnas asuv maja laguneb

 

Kuressaare Allee tänav 2 maja elanikud on pöördunud Kuressaare Elamute Hoolduse poole probleemiga, mis puudutab maja seisukorda ning eriti selle katuse ja katuseräästa kordategemist.

Allee 2 elanik Liivi Tiivits kurtis Oma Saarele, et majaelanike pöördumisest hoolimata ei ole Elamute Hooldus tahtnud maja probleemidega tegeleda ning firmast on koguni vastatud, et see ei ole nende asi. Tiivits ütles, et kuigi elanikud on igakuiselt maksnud hooldustasu, ei ole Elamute Hooldus nõus maja korda tegema. Maja on varisemisohus, ehkki asub muinsuskaitsealuses piirkonnas, kaebas Tiivits.

Kuressaare Elamute Hoolduse juhatuse liikme Hain Vaheri väitel seisneb probleem selles, et igakuine hooldustasu, mida selle maja elanikud maksavad, ei ole nii suur, et sellest jaguks ka remonditöödeks. “Kui nad maksavad 130 krooni kuus, siis on loogiline, et maja katusevahetuseks, millele hinnanguliselt kulub 100 000, ei ole piisavalt raha kogutud,” ütles Vaher.

“Me tahame neile vastu tulla, aga ainult nende maja poolt praegu makstavatest rahadest remondiks ei jagu,” kommenteeris Vaher. “Nad peavad kaaluma ühistu loomise mõtet ning siis ühistu nimel laenu võtmist.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 59 korda, sh täna 1)