Käesla saab endale ehtsa külakaevu

Käesla külaväljakule tuleb kaev, kust saavad vett ammutada nii oma küla inimesed kui ka naabrid kõrvalküladest.

“Tahaksime kaevu ehitamisega võimalikult kiiresti peale hakata,” ütles Oma Saarele Käesla külaseltsi esinaine Maive Õispuu ja lisas, et lähiajal kooskõlastatakse keskkonnateenistusega nõuded ja lepped ning kirjutatakse alla leping kaevutegijatega OÜ-st Saare Kaev.

Keskkonnainvesteeringute keskus toetab ettevõtmist 50 000 ja Kärla vald 9 000 krooniga.

Õispuu rääkis, et külas on olnud aastaid suveajal veega probleeme. Paljudel külaelanikel on küll pumbakaevud, aga on ka neid inimesi, kellel on salvkaevud, mis põuastel suvedel kipuvad tühjaks jääma. Seega on vaja kaevu neutraalsele pinnale, kust saab vett ammutada siis, kui vajadus tekib.

“Ma olen arvestanud, et ka naaberkülade elanikud võivad kaevule tulla,” rääkis Õispuu. “Ei saa öelda, et kaev on ainult meie küla elanikele, külaväljak on ikka kõigile avatud.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)