Juhtkiri: Kas riik on kodanikele? (10)

Juhtkiri: Kas riik on kodanikele?

 

Kodanikud kipuvad arvama, et riik on neist kaugenenud. Ilmselt tikub neil õigus olema, sest kui arvestada viimaseid tuuli, mis kõrgemalt poolt puhumas, tuleb üha sagedamini küsida, miks muudetakse elu inimeste jaoks üha raskemaks ja keerulisemaks.

Bussipiletihinnad tõusevad, ühistranspordi korraldamisel ei arvestata enam sõitjate ehk kodanikega. Haiglas soovitakse vähendada valvearstide arvu, mis omakorda tähendab nendele samadele kodanikele kehvemat arstiabi – olgu siis ootamatult haigemajja sattujaile või raskes seisus olijaile.

Küsiks siis korra, kelle jaoks see riik eksisteerib, kui aasta pärast uhkeid ja peadpööritavaid valimislubadusi muutub nn ääremaade inimeste elu üha raskemaks. Siin pole isegi mõtet halada teemal “hinnatõus”, sest kui elementaarsed teenused (mida ju arstiabi kättesaadavus ja bussiliiklus ilmtingimata on) muutuvad kättesaamatuks, tuleb aru pärida neilt, keda läinud aastal nii usaldati, et neile Toompeale pääsuks oma hääl anti.

Praegu on küll nii, et üks asi on Eesti riigis väga korrast ära ja liimist lahti. Et mis asi see siis on? Regionaalpoliitika oli vist selle asja nimi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)