Maavanem tutvus maagaasil töötavate bussidega

Eile pärastlõunal kohtus Saare maavanem Toomas Kasemaa kompanii NG Technology esindajatega, kes tutvustasid looduslikul gaasil töötavaid liinibusse ja nende kasutamise võimalusi Saare maakonnas.

Kasemaa ütles, et kuna 2010. aastast hakkab kehtima Euroopa Liidu direktiiv, mille kohaselt peab transpordialaste pakkumiste juures lähtuma sellest, et vähemalt 25% osas kasutataks ökoloogiliselt puhast kütust, siis oli eilne kohtumine väga ajakohane ja aktuaalne.

“Kuigi NG Technology pole praegu veel valmis iseseisvalt – ja seda vähemalt lähema ühe-kahe aasta jooksul – meie bussiliinide turule tulema,” jätkas maavanem, “ väljendasid firma esindajad siiski kindlat valmisolekut tarnida oma tehnoloogiat meie bussifirmadele.”

NG (lahtikirjutatult natural gas – toim) Technology keskus asub Riias. Tegemist on reisibusse tootva Tšehhi kompanii SOR Libchavy Ltd. tütarfirmaga, mis on spetsialiseerunud maagaasil põhineva tehnoloogia juurutamisele.

Kompanii SOR Libchavy Ltd. koduleheküljelt võib lugeda, et selle aasta toodanguks on praegu umbes 400 bussi ja firma Baltikumi keskus asub Riias.

Juba praegu sõidab osa Tallinna linna taksodest firma NG Technology väljatöötatud tehnoloogial. Mis puudutab liinibusse, siis praegu käivad firmal kõnelused Vilniuse võimudega ja võib juhtuda, et juba lähiajal hakkab osa Leedu pealinna bussidest sama keskkonnasõbralikku tehnoloogiat kasutama.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)