Saare maavalitsus soovib haiglas nelja eriarstiga valveringi säilitamist (3)

Saare maavanem saatis regionaalministrile kirja, milles palub arvestada Saare maavalitsuse seisukohaga säilitada Kuressaare haiglas nelja arstiga valveringi kohustus.

Kirjas regionaalminister Siim-Valmar Kiislerile teatas maavanem Toomas Kasemaa, et Saare maavalitsus ei nõustu nelja arstiga valveringi kohustuse kaotamisega Kuressaare haiglas. “Selle kadumine vähendaks oluliselt eriarstiabi kvaliteeti ja kättesaadavust Saare maakonna elanike jaoks. Lisaks sellele külastab Saare maakonda suur hulk välisriikide kodanikke, kellele tuleb ka kindlustada kiire ja kvaliteetne eriarstiabi ööpäevaringselt,” kirjutas Toomas Kasemaa.

Maavanem tuletas meelde, et Kuressaare asub teistest kesk- ja piirkondlikest haiglatest 3–4 tunnise tee kaugusel ning ka ilmastikutingimuste tõttu pole mitte alati võimalik mujalt abi saada. “Leian, et Kuressaare haigla koormus õhtu- ja öötundidel ning puhkepäevadel on piisav selleks, et säilitada ööpäevaringse nelja arsti valveringi kohustus,” ütles Kasemaa.

Saare maavanem võttis haigla valveringide küsimuses seisukoha seoses sotsiaalministeeriumi plaaniga kaotada üldhaiglates nõue pidada ööpäevaringselt nelja eriarsti valveringi ja asendada see kahe eriarsti ööpäevaringse valvega. Oma vastuseisu ministeeriumi kavandatud muudatusele on Oma Saare veergudel väljendanud ka Kuressaare haigla juhtkond.

Möödunud aasta viimases kvartalis vajas Kuressaare haiglas vältimatut ja erakorralist arstiabi 2800 isikut. Neist 1303 isikut vajas kirurgilist abi ja 98 günekoloogilist abi. 1399 isikut vajasid sisehaigustearsti või erakorralise meditsiini arsti abi. Peale selle on haigla valvearstid toeks ka kolmele Saare maakonnas töötavale kiirabibrigaadile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)