Ruhnlased taastavad vana traditsiooni

Augustis toimuvad taas Kihnu-Ruhnu mängud, mida viimati peeti 30 aastat tagasi. MTÜ Ruhnu Kultuuri- ja Haridusselts kavandab kahepäevast üritust Ruhnus, mille kava näeb ette nii kultuuri- kui ka spordiüritusi.

16.–17. augustiks planeeritud Kihnu-Ruhnu mängude tarbeks pannakse projektijuht Jaan Urveti sõnul käima erilaev, millega saabuvad saarele nii kihnlased kui ka külalised.

Üritus hõlmab Ruhnu ekskursiooni, kultuurikavade esitamist ning mitmesuguseid spordimänge. Mõõtu võetakse võrk- ja jalgpallis, köieveos, heinapalliveeretamises ning mälumängus. Lisaks toimub ka tantsuõhtu. Samuti on seoses Kihnu-Ruhnu mängudega väljatöötamisel ka Ruhnu märk ning otsitakse vahendeid ruhnlaste ühtse vormi – vestide – loomiseks.
Esimesed Kihnu-Ruhnu mängud toimusid 1965. aastal, kuid nende korraldamine lõpetati juba kuus aastat hiljem 1971. aastal.

Kihnu-Ruhnu mängudest kasvasid pärast nende lõppemist välja Kihnu päeva. Samuti sai mängudel toimunud näitusest alguse Kihnu koduloomuuseum.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)