Krimi (1)

Kaks purjus juhti. Reedel kell 5.11 pidas politsei kinni Kuressaare linnas Tallinna tänaval sõiduauto Audi, mida juhtis alkoholijoobes Timmo (1987), kellel ei olnud ka vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust. Alustati väärteomenetlus.

Sama päeva õhtul kell 18.13 pidas politsei patrull Nasva külas Kaarma vallas kinni ilmsete joobetunnustega mootorsõidukijuhi Arvo (1986), kes keeldus joobeseisundit tuvastavast läbivaatusest. Ka selle sündmuse suhtes alustati väärteomenetlus.

Udutuled vaid halva nähtavuse korral. Kuressaare politseijaoskonna komissari Aare Alliku sõnul oli nädalavahetus politseile suhteliselt rahulik. “Politsei fikseeris liikluses rohkelt rikkumisi, mis seonduvad omavoliliselt sõidukile paigaldatud kaug- ja udutulede kasutamisega,” märkis Allik, lisades, et sellised tuled on liikluses ohtlikud, kuna pimestavad vastassuunast lähenevaid liiklejaid.

“Sõidukiomanikele tasub meelde tuletada, et sõidukile paigaldatud udutulesid võib kasutada vaid siis, kui nähtavus on halb. LE sätestab halva nähtavusena vaid halvad ilmastikuolud (udu, vihm, tolm jms), kui nähtavus on alla 300 meetri. Tulede vale kasutamise korral võidakse alustada väärteomenetlust ning rikkumise korral võidakse määrata rahatrahv kuni 600 krooni,” täpsustas politseijuht.
*
Nädalavahetusel toimetas politsei kainenema seitse isikut.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)