Marek Niit esialgu Ameerikasse ei sõida (1)

Marek Niit esialgu Ameerikasse ei sõida

 

Saarlasest tippsprinter ja riigi 200 m jooksu rekordiomanik Marek Niit peab esialgu loobuma plaanist minna õppima ja treenima Ameerika ühendriikidesse, kuna vajalike paberite vormistamisega ei jõutud õigeaegselt ühele poole.

Vaatamata plaanidele asuda juba jaanuaris õppima ja treenima Arkansase ülikoolis, jääb noormees kuni sügiseni treenima Eestisse. Niidi juhendaja Valter Espe sõnul ei jõutud vajalikke pabereid valmis, ning ookeani taga algas juba kool. “Polnud eelnevat kogemust taoliste asjaajamistega,” sõnas Espe. Küll aga ei maeta Ameerikasse õppima mineku plaane maha. Esialgu sõidab Niit kevadel Arkansasesse treeninglaagrisse ning sügisel asub loodetavasti ka koolipinki nühkima. Espe kinnitusel ei ole sealse kooli poolt mingeid takistusi, et Niit sinna õppima ja treenima pääseks. 200 m jooksu juuniorite maailmameister Niit plaanis Arkansasesse asuda neljaks aastaks ning oleks harjutanud kuulsa treeneri Kyle White’i õpetuste järgi. Sama mehe käe alt on sirgunud ka sellised kuulsad sprinterid nagu Tyson Gay, Wallace Spearmon ja Veronica Campbell.

Vaatamata sellele, et üle ookeani sõit edasi lükkub, jätkub Espe sõnul treeningtöö ning kevadel ootab ees juba eelmainitud treeninglaager Arkansases. “Sisehooaja eesmärk on suvel kiiresti joosta,” rääkis Espe, kelle sõnul Niit talvisel perioodil suuremaid starte ei tee. Nii jätab Niit vahele sise MM-i, mis toimub märtsikuus Valencias. “Mareki jaoks sisehooajal tiitlivõistlusi ei ole,” kinnitas Espe.
Suviste eesmärkide hulka kuulub saarlasest sprinteri jaoks kindlasti ka Pekingi olümpia.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)