Tugeva tuule tõttu jäid elektrita tuhanded saarlased

Kõige kauem tuli tarbijatel elektrivoolu puudumist kannatada kuni 12 tundi järjest. Jaotusvõrgu Saarte piirkonna dispetšikeskuse juhataja Villord Laul ütles Oma Saarele, et kõige rohkem katkestusi oli laupäeva öösel vastu pühapäeva.

“Mingil hetkel võis olla vooluta koguni 2000 kõrgepingeklienti,” pakkus Laul, lisades, et esialgsetel andmetel ei saa täpseid numbreid välja tuua.

“Laupäeva kohta me teame niipalju, et kell 10 hommikul oli vooluta 1100 kõrgepingeklienti, see oli päeva rekord. Madalpingekliente me nii lihtsalt üle lugeda ei saa,” sõnas Laul.

Dispetšikeskuse juhataja sõnul kannatasid enim Mustjala ja Pihtla kant, kus langesid puud liinile. “Peale nende olid veel probleemsed Võhma, Seljaküla, Kõrkküla, Käesla ja Hiiumaal Reigi kant,” loetles Laul ja lisas, et Kärlal ja Leisis oli päris mitu erinevat probleemiallikat.

Lauli sõnul oli nädalavahetusel Saaremaal iga hetk valmis 12 brigaadi, kes oleks vajadusel sõitnud sündmuspaika liine parandama.

Laupäeva hommikul katkes Väinamerel puhanguti kuni 28 m/s puhunud tormituule tõttu kõigil kolmel liinil ka parvlaevaliiklus, mis Kuivastu–Virtsu ning Heltermaa–Rohuküla liinil taastus juba pealelõunal. Samuti ei lennanud saartele lennukid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)