Saaremaa sai rikkamaks maailmatasemel ettevõtte poolest

Saaremaa sai rikkamaks maailmatasemel ettevõtte poolest

 

Eile ennelõunal avati Kuressaares Pikk tn 62E maailma autotehastele kummidetaile tootev ettevõte Trelleborg Moulded Components Estonia.

3000 ruutmeetri suurusel tootmispinnal sai tööd 70 saarlast. Sellel aastal vajatakse juurde veel 50 inimest.

Kuressaares avatud tehas on üks Rootsi Trelleborgi 120 tehasest maailmas.

“Meie vabrik on Trelleborgi sajaprotsendiline investeering edukasse tulevikku. See tõestab Trelleborgi usku meisse ja meie töötajaisse. Siinkohal pöördun tunnustusega Kuressaare Ehituse ja kõigi teiste vabriku püstitamisega seotud firmade esindajate poole ja avaldan tänu täidetud ülesannete eest!” pöördus tehase pidulikul avamisel tööpere ja külaliste poole Trelleborgi Saaremaa tehase direktor Juho Nõmm.

Rootsist Kuresaarde elama asunud firmajuht rääkis ka tehase ajaloost ja eesmärkidest.

Mida tähendab nimi Trelleborg ja millega tegeleb Trelleborg Moulded Components Estonia?

“Trelleborg on Lõuna-Rootsi linn, kus meie ettevõte üle 100 aasta tagasi oma alguse sai ja kus asub ka firma peakontor. Trelleborgi firma kuulub maailma juhtivate ettevõtete hulka, me toodame kummidetaile, kasutades kõrgeltarenenud tehnoloogiat.

Trelleborg toodab maailmaturule kauaaegses praktikas järeleproovitud ja kvaliteeti garanteerivaid produkte. Firma arendab ja toodab kõrgtasemel lahendusi, mis pakub klientide nõuetele vastavat toodangut, mis ka kõige raskemates kasutamistingimustes optimaalselt tihendab, summutab ja kaitseb.

Trelleborg Groupi aastakäive on umbkaudu 50 miljardit Eesti krooni, ettevõttel on umbes 26 000 töötajat 45 riigis ja 120 tehases (neist 90 Euroopas).

Gruppi kuulub neli erinevat äriala: Trelleborg Engineered Systems, Trelleborg Automotive, Trelleborg Sealing Solutions ja Trelleborg Wheel Systems.

Trelleborg Moulded Components Estonia kuulub Trelleborg Engineered System’i koosseisu, mis moodustab umbes 1/3 Trelleborgi üldisest aastakäibest,” selgitas Juho Nõmm.

Trelleborgi siinse tehase ristiisaks võib pidada firma Merinvest omanikku, endise Saare-Martex ettevõtte omanikku Enn Meri, kes tundis eile heameelt, et aasta tagasi kunagisele ülikoolikaaslasele Juho Merile pakutud idee on sajaprotsendiliselt vilja kandnud.

Trelleborg Engineered Systems äriala president Lennart Johannson avaldas tehases töötamise oskused omandanud saarlastele tunnustust ja avaldas lootust, et Saaremaa tehasest saab firma üks paremaid ettevõtteid.
Kuressaare linnapea Urve Tiidus rõhutas, et Trelleborgi tehase avamine tähendab seda, et meie linn on jätkuvalt hea koht investeerimiseks.

“Tihti räägitakse, et majanduses on madalseis, aga siiski leidub inimesi, kes panustavad majanduse arendamisse nii rahaliselt kui ka oma energia, usu ja oskustega,” rõõmustas linnapea.

Rootsi Kuningriigi suursaadik Eesti Vabariigis Dag Hartelius:
“Rootsi ja Eesti suhted ei kajastu üksnes Tallinna ja Stockholmi koostöös. Saaremaale on Rootsi firmad ka varem investeerinud. Võib öelda, et kogu Eesti on meie ärimeestele meeltmööda. Naaberriikide kontaktid on väga head. Rootsi ettevõtjad ei kavatse Eestist ära minna. Vastupidi, neid tuleb siia juurde. Siin on hea ärikliima. Rootslaste ja eestlaste mõtteviis on väga sarnane. Kõik see soosib koostööd.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 157 korda, sh täna 1)