Saare maakonnas liikus tervise nimel korraga 866 inimest (2)

Saare maakonnas liikus tervise nimel korraga 866 inimest

 

Kolmapäeva õhtul tunni aja jooksul toimunud tervisespordiüritus tõi Kuressaares ja 14 vallas kokku tervise nimel liikuma 866 inimest. Saaremaa spordiliidu läbi viidud üritus oli maakonna mastaabis esmakordne. Nii valdades kui ka Kuressaares toimunud üritusel said inimesed tasuta harrastada mitmeid erinevaid spordialasid, millest populaarsemad olid pallimängud ja aeroobika.

 Üritust korraldanud Saaremaa spordiliidu projektijuhi Käthe Pihlaku sõnul oli osalejate arv hea. “See kinnitab veel kord, et saarlased on sportlikud, sest tegemist oli siiski vaid üheainsa tunniga,” märkis Pihlak. Tema peamised kiidusõnad kuulusid korraldajatele üle maakonna, keda omakorda oli 60 inimese ringis. “Võib öelda, et Saaremaa sport sai eile täitsa ühe mütsi alla.”

Pihlaku sõnul oli selleine tervet maakonda hõlmav spordiüritus siinmail esmakordne. Taolist üritust on varemalt läbi viinud Kuressaare linn, samuti mitmed teised Eesti linnad. Üritusel osalenud ja ajakirjanikega rääkinud inimeste arvates oligi ürituse üks trump just ühistegemine. Pihlaku sõnul aitas “Tund tervisele” kaasa inimestes spordiharrastuse süvenemisele. “Ainuüksi Kuressaare spordikeskuses oli mitmeid, kes polnud sellesse majja varem sattunud. Ehk sai mõni neist ka spordipisiku pikemaks kaasa,” sõnas Pihlak, kes peab esmast katsetust igati kordaläinuks.

Inimeste suur huvi

Salme vallas üritust läbi viinud kohaliku spordijuhi Imbi Arge sõnul võiks taoline üritus olla regulaarne. Salmel, kus mängiti võrkpalli ja võimeldi, osalenud 46 inimest oli Arge kinnitusel oodatust tunduvalt rohkem. “Isegi liiga palju,” lausus Arge.

“Üllatas, et tuldi peredega,” märkis Valjala spordijuht Ene Kask, kelle kinnitusel oli 63 inimest Valjalas üle ootuste suur number. Arvestatud oli maksimaalselt 60-ga. Valjalas oli inimestel võimalus mängida võrkpalli ning osaleda pilatese treeningus.

Lümanda vallas oli suurim tung ühisele kepikõnnile. Lisaks mängiti korvpalli. Tervisespordihuvilised kepikõndijad kogunesid nii Lümanda alevikus kui ka Taritu külas. Sealse spordijuhi Urve Vakkeri sõnul kõnniti koos naabervalla Kihelkonna piirini.

Suurim tung oli ettearvatult Kuressaares, kus osales 250 huvilist. Käthe Pihlaku sõnul ei märganud ta mitte ühtegi pooltühja saali. Uudisena oli spordikeskuses võimalik harrastada saaliorienteerumist, populaarsed olid ka ujumine ja energeetiline võimlemine, mille saal oli harrastajaid puupüsti täis. Pihlaku kinnitusel saavutas spordikeskus sel üritusel oma maksimumi.

Ivika Laanet, Raul Vinni

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)