Mustjala vallavanema palk võib kahe aastaga tõusta 80 protsenti (14)

Mustjala vallavanema palk võib kahe aastaga tõusta 80 protsenti

 

Mustjala vallavalitsus on esitanud tuleval reedel toimuvale vallavolikogu istungile eelnõu vallavanema palga tõstmiseks. Kui praegu on Mustjala vallavanema palk 12 000 krooni, siis uue eelnõu järgi hakkaks vallajuht saama neli Eesti miinimumpalka ehk siis 17 400 krooni.

Kui arvestada, et veel aasta enne seda oli Mustjala vallavanema palk 9000 krooni, on sel ametikohal töötasu kahe aastaga tõusmas enam kui 80 protsenti.

“Meil on nii väike ja vaene vald, maksumaksjaid napib ning sellist suurt palgatõusu mina ei poolda,” nentis vallavolikogu liige ja revisjonikomisjoni esimees Heimar Põld, kelle sõnul peab vananeva rahvastikuga vald üha rohkem panustama sotsiaalalale ning loomulikult ka neile lastele, kes vallas veel olemas on.

Ka vallavolikogu esimees Toivo Lõhmus ütles, et nii hüppelist palgatõusu tema ei poolda, kuna vallavanema palgast sõltuvad ka vallaametnike palgad (on sellest kas siis 70 või 80 protsenti). “Oleks mõistlik, kui töötasu tõuseb kuni 20 protsenti,” nentis Lõhmus, kes ise saab volikogu esimehele mõeldud hüvitist 1800 krooni kuus.

Mustjala valla eelarve on veidi üle 8, 5 miljoni krooni.

Vallavanem Kalle Kolter tuleva nädala volikogus arutusele tulevaid teemasid kommenteerida ei soovinud. “Neist võib rääkida märtsis, kui eelarve on vastu võetud,” sõnas vallajuht.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)