Muhu noortekeskus sai laienemisvõimaluse

Kolmapäeval võttis Muhu vallavalitsus vastu otsuse anda endised tugikodu ruumid Liival noortekeskuse kasutusse.

Varem tugikoduna kasutatud tühjana seisvad ruumid valla keskuses Liival asuvas hoones, kus paiknevad ka lasteaed, raamatukogu ja valla maa-amet, lubati samas majaosas asuvale noortekeskusele möödunud sügisel.
Tühjaks jäänud ruume hakkas aga vahepeal kasutama kord nädalas päevasel ajal koos käiv Liiva pensionäride päevakeskuse rahvas, kelle senine kooskäimise koht hooldekodu keldrikorrusel vajab remonti. Samade ruumide mitme kasutaja vahel tekkisid paraku arusaamatused.

Kuna ka ruume endiselt endale ootav noortekeskus neid aeg-ajalt kasutas, tundsid eakad end kohati tõrjutuna. Pensionieas inimestele ei meeldinud, kui nad leidsid “oma” ruumides vahepeal midagi teisiti seatud olevat.

15. jaanuaril arutati endiste tugikodu ruumide kasutamist koosolekul, kuhu olid kutsutud nii vallavalitsuse, lasteaia, noortekeskuse kui ka pensionäride esindaja. Muhu noortekeskuse juhataja Arnek Grubnik esitas oma seisukoha saada endise internaadi ruumid noortekeskuse omandusse, kuna mitme kasutajaga kaasomandi puhul hakkab iga osanik enamasti oma rida ajama ning tülid on kerged tulema.

Uus osa annaks noortekeskusele üks-kaks majutusvõimalusega tuba ning ühe suurema ruumi ringitegevuseks, loenguteks või koosolekuteks.

Ruumide peremehena võimaldaks noortekeskus neid kasutada kõigil, kes selleks soovi avaldavad. Nii ringijuhendajate kui ka teiste kasutajatega, sh pensionäridega, on võimalik koostada kasutamislepingud, kus mõlema osapoole õigused ja kohustused must-valgel kirjas.

Arutelule kohale tulnud osapooled probleemi ei näinudki – leiti, et ruumidele tuleb määrata peremees, kes vastutab ning ükski kavandatud tegevus ei pea uue omaniku tõttu katki ega ära jääma. Vaja on lihtsalt omavahel selgesõnaliselt läbi rääkida ja kokku leppida.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)