Kuressaares tõuseb mais taas soojuse hind

Energiaturu inspektsioon kinnitas eelmisel nädalal AS-i Kuressaare Soojus müüdava soojusenergia uueks piirhinnaks 579 krooni ühe megavatt-tunni kohta. Koos käibemaksuga hakkab toasooja hind tarbijale maksma 680 krooni mW/h.

Piirhind on senisest neli protsenti kõrgem ja ettevõte saab selle alusel soojuse uue müügihinna kehtestada 1. maist.

Kuressaare Soojuse juhatuse liige Paul Leemet ütles Oma Saarele, et Kuressaare Soojus kasutab soojusenergia hinna kooskõlastamisel hinnavalemit, mis arvestab põlevkiviõli hinnaga. “Kui põlevkivi hind muutub, siis muutub ka soojusenergia hind. Kui õli hind langeb, siis langeb ka soojuse hind,” rääkis Leemet.

Viimati tõusis soojusenergia hind Kuressaares 11. jaanuaril, mil soojusenergia müügihind koos käibemaksuga tõusis 591 kroonilt 656 kroonile megavatt-tund.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)