Sotsiaalteater internaatkoolis jäi ära

Sel õppeaastal pidi Orissaare internaatkool osalema lastekaitse liidu projektis “Ei vägivallale”, mis lahtiseletatult tähendanuks sotsiaalteatri asutamist õppeasutuses.

Kahjuks oli lastekaitse liidu projektijuht Merit Lage sunnitud nentima, et Orissaare kool loobus ettevõtmisest huvijuhi puudumise tõttu. “Projektis osalemise algatas meie endine huvijuht, kes läks meilt ära Valjala põhikooli,” ütles Orissaare internaatkooli direktor Rainer Helde. Sel õppeaastal koolis huvijuhti ei ole.

“Ei vägivallale” on mõeldud käitumisprobleemidega õpilastele ning kevadel saadi sellele kuritegevuse ennetamisele suunatud projektikonkursi raames justiitsministeeriumilt 115 000 krooni. Projektis osalevad nüüd Ristiku, Lahmuse ja Kaagvere kool. Sotsiaalteatri meetod tähendab seda, et kui lapsed märkavad koolielus lahendamist vajavaid probleeme, valmistavad nad ette stseenid ja mängivad need kaasõpilastele ette, tutvustas Lage, kelle sõnul töötab projekt teistes koolides hästi ning selles osalevad lisaks õpilastele ka õpetajad.

Orissaare internaatkoolis pidid sotsiaalteatri koolituse läbi viima lastekaitse liidu töötajad ja VAT Teatri näitlejad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)