Metropoliit Stefanus jagas saare lastele kingipakke

Metropoliit Stefanus jagas saare lastele kingipakke

 

Möödunud reedel külastas Saare- ja Muhumaad Eesti apostlik-õigeusu kirikupea ülipühitsetud metropoliit Stefanus koos oma kaaskonnaga. Metropoliiti saatsid arhidiakon Justinus, isa Gregorius (rahvuselt kreeklane, aga elab Eestis) ning Eestist oma kirikuajakirjale lugu kirjutav Ateena ülikooli teoloogiaprofessor ja ajakirjanik koos abikaasaga.

Esmakordselt külastas metropoliit Kavandi seltsimaja, kuhu olid kogunenud teda ootama ärevusest ja põnevusest tulvil Orissaare valla kirikukoguduse lapsed ja vanemad inimesed. Koosviibimine algas, kuulates Orissaare Gümnaasiumi õpilase Liisa Paiste kandlemängu.

Seejärel jagas isa Stefanus hubases ja meeldivas õhkkonnas lastele kingitusi. Lapsed laulsid ja lugesid luuletusi. Kingipaki, mis sisaldas komme, mahlapakki, õigeusu kalendrit jm, said Kavandi seltsimajas 38 last.
Koosviibimist juhtis ülempreester Andreas Põld, kelle sõnul metropoliidil endal lapsi ei ole. Kõik kirikuliikmete lapsed on ka tema vaimulikud lapsed. “Isa Stefanusel on selline komme, et aasta jooksul kogub raha ja siis teeb kingitusi lastele. Eelmisel aastal tegi ta pakke 650 lapsele, sel aastal aga juba 1000 lapsele.” Selle kohta, kas kirikupeal ka järgmisel aastal kingituste jagamine plaanis on, arvas Andreas Põld, et kindlasti, kui vaid inimesed lubavad, et lapsi juurde tuleb.

Vallavanem Raimu Aardami sõnul on väga suurepärane, mis sellises tagasihoidlikus ja mõnusas seltskonnas toimuda võib. “See on ülev. Väga hästi tehtud üritus koostöös Kavandi seltsi ja vallaga,” ütles vallavanem, lisades, et Orissaare valda on kõrged vaimulikud külalised külastanud kaks korda ja tulevast Ööriku nunnakloostrit silmas pidades ei jää need külastused kindlasti viimaseks.

Kõrgele külalisele andis valla sotsiaaltöötaja Tiiu Mägi kaasa plakati, kuhu lapsed olid ise oma nimed peale kirjutanud. Tähistamaks Issanda Sündimise päeva, loeti üheskoos rahvaga ka palve.

Samal õhtul oli isa Stefanus oodatud külaline Kuressaares ja laupäeval Muhumaal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 51 korda, sh täna 1)