Viis päästjat lahkuvad töölt

Uuest aastast päästjate tööd korraldama hakkav uus päästeseadus on pannud nii mõnegi päästjaametit pidava mehe mõlgutama mõtteid töökohavahetusest, sest ehkki on lubatud 4000-kroonist palgatõusu, ei sobi neile uus töögraafik, mis ei luba teha enam ületunde ega ööpäevaseid valveid.

Seni on paljud päästjad pidanud oma igapäevatöö kõrvalt teist ametit just madala palga tõttu. Et aga esimest palgapäeva pole uue seaduse järgi veel olnud, on osa mehi ooteseisundis.

“Pilt on kardetust parem,” ütles eile Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe, kelle laual ootas täitmist viis tööraamatut meestelt, kes avaldanud soovi töölt lahkuda.

“See on inimeste vaba valik,” sõnas Lindmäe, kelle sõnul mõjutas meeste otsust muutunud töögraafik. “Eks on neidki, kes ootavad ära esimese palgapäeva, et siis oma otsus teha,” sõnas ta, lisades, et kaks päästjat on läinud üle maakomandodesse, kus endistviisi võimalik teha ööpäevaseid valveid.

“Midagi katastroofilist siiski juhtunud ei ole,” kinnitas Lindmäe, lisades, et praegu on üleval töökuulutused internetiportaalis CV-keskus ja kaks päästjat on võimalik Kuressaarde tööle võtta. “Huvilised võivad ka otse meie poole pöörduda,” mainis ta.

Lindmäe ütles, et uus töökorraldus ühtlustab päästjate võrku üle Eesti. “Eks me peame inimesi seal hoidma, kus midagi juhtub, kuid kust me teame, kus õnnetus juhtub?” rääkis ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)