Kuressaare metskond liidetakse Kihelkonna metskonnaga

Riigimetsa Majandamise Keskus ühendab järgmisel aastal viimased kaks Saaremaale jäänud metskonda liites Kuressaare ja Kihelkonna metskonna.

“Kui Kuressaare metsülem Ernst Nõmm läks penisonile, siis tegime konkursi, kuid päris sellist metsaülemat me nagu ei leidnud,” põhjendas RMK Saarte regiooni metsaülem Lembit Lühi kahe metskonna liitmist. “Arvestades, et tulevikus liigub RMK funktsionaalsuse poole oli mõttekas metskonnad ühendada,” lisas ta.

Lühi sõnul kavatseb RMK metsakasvatuse ja metsakasutuse organisatsiooni siseselt lahutada ning ükski metsandusega tegelev inimene metskondade liitmise tõttu tööta ei jää. Küll aga võidakse maha müüa või anda mõne teise ministeeriumi haldusse mõni aasta tagasi Upal valminud Kuressaare metskonna kontorihoone. Samas võib hoone leida uue kasutuse ka RMK siseselt.

Lembit Lühi sõnul kaaluti ühendatud metskondade nimetamist Saaremaa metskonnaks, aga paraku oleks see rekivisiitide ning muu taolise muutmise osas toonud kaasa nii suured kulutused, et otsustati minna kergema vastupanu teed.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)