Mustjalas algatati osaüldplaneering ja korrastati hüvitiste maksmist

Läinud neljapäeval otsustas Mustjala volikogu algatada Mustjala külade osaüldplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise.

Maatalituse juhataja Ilmar Pungar ütles, et planeering ei hõlma Ninase poolsaart, kuid läheb samade mõtetega edasi kui rannikualade üldplaneering.

Pungari sõnul oodatakse väga külakogukondade ettepanekuid, sest ükski vallaametnik ei oska öelda, millisena nähakse ette küla elu-olu näiteks kümne aasta pärast. “Kindlasti saavad kohalikud inimesed külade planeerimisel kaasa rääkida nii avalikel aruteludel kui ka planeeringu avalikul väljapanekul,” sõnas ta. Millal mingi osaüldplaneeringu ja keskkonnamõju strateegiline toiming täpselt toimub, selgub umbes kuu aja pärast.

Volikogu otsustas hakata maksma ka hüvitist nii volikogu töös kui ka volikogu alatises komisjonis osalevatele vallaametnikele ning allasutuse juhtidele. Siiani nad oma töö eest raha ei saanud, ütles vallasekretär Liivi Väli. Mustjala vallavolinikele makstakse hüvitist 300, volikogu esimehele 1800 krooni kuus. Volikogu komisjoni esimehe töötund komisjonis maksab Mustjalas 60 ja komisjoni liikmel 50 krooni.

Mustjala vallavolikogu selleaastast viimast istungit juhtis kohal olnud vanim volikogu liige Mihail Kauber.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)