Minu esimesed jõulud (2)

Minu esimesed jõulud

 

2007. aasta jõulud on minu esimesed pidada, ma ei tea nende tähistamisest midagi, aga tean, et see on päev, kui sündis Jeesus. Jõulude tähistamine on mulle uus ja huvitav – kõik see, kuidas inimesed ettevalmistusi teevad jõuludeks: kuusetoomine, kingituste tegemine. Tegelikult on hea tunne teha-otsida kingitusi ja leida õigele inimesele just see õige – see on õieti ka väga raske tegevus.

Ma olen natuke mures külma tuleku pärast, kuid praegu on kõik ok, pole probleemi. Mu eelmine käik Eestisse oli 2007. aasta veebruaris, nii et suure külma (–25 kraadi) olen ma ära näinud.

Talvine jõulukaunistustes Kuressaare on väga ilus, iga kodu aknal on valgus, see on jõulude ja uue aasta ootus – see mulle meeldib. Erilised on samuti kesklinna suur jõulukuusk ja kaupluste, firmade, kontorite valguskaunistused, see on tore.

Inimesed on väga lahked, kõik miskipärast arvavad, kui näevad mind, et olen kohalik. Mu ainus probleem on praegu suhtlemine, sest keel on raske. Kuna ma töötan Saaremaa lihatööstuses, siis meie jõuluettevalmistus seal sai alguse juba üle kuu aja tagasi erinevate jõuluvorstide ja -praadide valmistamisega.

Kuidas meie pere jõulu tähistab, seda näen ma kohe, sest veedame need abikaasa vanemate juures.

Mohamed Salah Rekaya
tuneeslane Saaremaal

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 45 korda, sh täna 1)