Juhtkiri: Lihtsalt saab!

Juhtkiri: Lihtsalt saab!

 

Nii reklaamivad ennast laenuandjad. Jõulumöllu ja kinkimise traditsiooni oskavad laenupakkujad kenasti ära kasutada. Kui kingituste ostmisel rahanatukest puudu jääb või jõululaud ei tule piisavalt rikkalik, on võimalik võtta imelihtsalt laenu ja rõõmsalt edasi ostelda.

Neljapäevasest Postimehest saime lugeda, et selle aasta detsembris jätavad eestimaalased poodidesse veidi üle viie miljardi krooni. See on umbes sama suur summa kui sadaseitsekümmend kaks Muhu valla selle aasta eelarvet kokku. Mis tähendab, et selle summaga saaks vald muhulaste elukeskkonda arendada mitme põlvkonna jooksul.

No kui raha on, las siis inimesed ostavad. Kurvem on see, kui mängu pannakse olematu raha, võetakse laenu ja elatakse võlgu. Tänases lehes kinnitavad ka kohalikud laenuandjad, et enne jõule kasvab tublisti tarbimislaenude võtmine ja krediitkaartide kasutamine.

Kingitusi kokku ostes võime unustada, mis on tegelikult jõulumöllus oluline või miks me üldse jõule tähistame. Leidkem aega tunnetada ka jõulurahu ning olla koos lähedastega! Kiirustamata ja muretsemata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 9 korda, sh täna 1)