Lennuk hilines propelleri täkke tõttu

Neljapäeva hommikul tühistati tehnilistel põhjustel Tallinn–Helsingi–Tallinn liini lend. Lennu tühistamise tõttu hilines ka lend Tallinn–Kuressaare–Stockholm–Kuressaare–Tallinn liinil ligi poolteist tundi.

Estonian Airi PR direktori Ilona Eskelineni sõnul saadeti Helsingisse asenduslennuk, mistõttu hilines ka Kuressaare lend. “Kui mõni lennuk liinilt maha võetakse, peab teine lennuk selle sõidu ära tegema,” selgitas Eskelinen.

Lennuameti peadirektori asetäitja Kersti Telve sõnul teostasid lennuameti lennutegevuse ja lennundustehnika osakonna inspektorid eile Tallinna lennujaamas kontrolli.

“Kontrollitud õhusõiduk ei kuulunud Eesti tsiviilõhusõidukite registrisse ja eesmärgiks oli kontrollida välisriigi õhusõiduki vastavust ICAO (Rahvusvaheline Tsiviillennunduse Organisatsioon) nõuetele,” selgitas Telve.

Telve sõnul oli ülevaatus pisteline ja toimus sel ajal, kui reisijad pardal ei viibinud. Propellerilt leitud täkke tõttu tühistati lend Tallinnast Helsingisse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)