Keskerakondlasest riigikogulane mures päkapikkudele saadetud kirjade pärast

Riigikogu täna lõppeva istungjärgu viimasel töönädalal tuli taas arutlusele Eesti Posti pakutava teenuse kehv kvaliteet. Täpsemalt aga esitas keskerakondlasest riigikogulane Kalle Laanet majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsile arupärimise, kas Eesti Post ikka suudab jõulueelsel tippajal päkapikkudele läkitatud kirju, jõulukaarte ja muid postisaadetisi õigeaegselt adressaatideni toimetada. Minister vastas, et meil kõigil tuleks sellele loota.

Riigikogu 19. detsembri stenogrammist võib lugeda, kuidas Keskerakonna fraktsiooni liige Kalle Laanet, olles eelnevalt teinud vihjeid ajakirjanduses ilmunud materjalidele, kus kritiseeritakse posti kojukande kehva kvaliteeti ja kurdetakse selle üle, et postiside Ruhnu saarega toimib teo-sammul, tõstatas minister Partsi ees probleemi:

“Mul on hea meel, et Eesti Posti juhtkonnale on antud ülesanne [töö] kvaliteeti parandada… mis puudutab jõulueelset aega, kui inimesed ei saa õigeaegselt kätte oma jõulukaarte ja ei saa õigeaegselt päkapikkudele kirju saata, siis ma usun, et see võib olla probleem.”

Minister Juhan Parts, olles rahvasaadikut sisuka küsimuse eest eelnevalt tänanud, vastas: “Ma arvan, et kodaniku ja iga kirjasaatja ja
-saaja nõudlikkus tagab ka selle, et need kirjad jõuaksid kohale õigel ajal. Ma väga loodan, et jõulukaardid jõuavad kõikidesse postkastidesse kui mitte varem, siis jõululaupäevaks.”

Rämpspost kui elu paratamatus

Laaneti teine ministrile esitatud küsimus puudutas meie postkastidesse topitavat rämpsposti ja selle tõkestamise korda, mis keskerakondlasest rahvasaadiku arvates olevat liiga tülikas – tuleb ju selleks, et rämpsposti mitte saada, minna keskkontorisse ja teha seal kirjalik avaldus.

Minister Parts möönis probleemi olemasolu ja oli huvitatud Kalle Laaneti mõtetest ning ettepanekutest küsimuses, kuidas olukorda parandada. Samas aga astus Parts välja ka postitöötajate kaitseks.

Ta ütles: “Kust teab postiljon, et seda kirja kirjasaaja ei soovi saada? … [ja] reklaamlehed on ka mõneti n-ö kiri. … Ma tean, on levinud praktika, kus inimesed panevad postkasti peale [sildi], et “Rämpsposti mitte visata”… Aga kust teab postiljon, et reklaamleht on rämpspost? Siin võib olla ka tagurpidiefekt. Aga ma arvan, et kindlasti tuleb sellise asjaga täpsemalt tegeleda. … Katsume [koos] reageerida ja mõelda midagi välja.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)