Uuest aastast muutuvad parvlaevapiletite hinnad (4)

1. jaanuarist kehtestatakse majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega Kuivastu–Virtsu, Rohuküla–Heltermaa ja Sõru–Triigi parvlaevaliinidel uus hinnakiri.

Parvlaevapiletite hinnad Kuivastu–Virtsu ja Rohuküla–Heltermaa liinil on püsinud muutumatuna 2002. aastast. Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul muutuvad, võrreldes senise korraga peamiselt piletihinnad, sõidusoodustuste osas on ümberkorraldused ette nähtud vaid üliõpilaste ja haagiste osas.

“Kui varem oli aasta jaotatud kaheks erineva hinnaga perioodiks, siis nüüd on liinidel aastaringselt üks hind,” teavitas Hiiuväin ning lisas, et nüüdsest on eraldi sõidukiliigina välja toodud ka suvilaauto ja haagissuvila.

“Uuenenud on kord ka sadulveokite haagiste puhul – kui varem maksis sadulveok koos haagisega veoauto hinna, siis nüüd tuleb sama summa maksta vaid veoki eest ning haagisele lisandub täiendav tasu.”

Saarte füüsiliste ja juriidiliste isikute sõiduki sooduspilet ei moodusta täishinnast teatud protsenti nagu seni, vaid on fikseeritud kindla summana hinnakirjas. Nimetatud soodustus ei laiene enam sõidukite haagistele, mille eest tuleb 1. jaanuarist tasuda täishinda.

Kõiki üliõpilasi koheldakse uues hinnakirjas võrdsetel alustel, seni oli reisijapileti soodushind vaid saartel elavatel või õppivatel tudengitel. Reisija sooduspiletiga võimaldatakse sõita statsionaarses õppevormis õppival üliõpilasel kehtiva üliõpilaspileti esitamisel ajavahemikus 1. jaanuar kuni 15. juuni ja 1. september kuni 31. detsember. 16. juunist 31. augustini tuleb tudengitel osta täispilet.

2008. aastast kehtima hakkav hinnakiri on avaldatud Riigi Teataja lisas nr 83 p 1412 2. novembril 2007 ning elektroonilises Riigi Teatajas aadressil https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12875295

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)