Muhu vald sooviks saarevahi ametisse määramist enda pädevusse

Muhu vallavalitsus tegi regionaalministrile ettepaneku anda saarevahi nimetamine, tööülesannete jagamine ja palgamaksmine riigi pädevusest kohaliku omavalitsuse pädevusse.

Uuest aastat kehtima hakkava seaduseparanduse kohaselt määrab saarevahi maavanem, kellele teeb ettepaneku omavalitsus. Muhu valla arvates tähendaks see sisuliselt riigi järelevalveametniku tööle võtmist, kes vallale ei allugi. Muhu vallavanema Tiit Peedu saadetud kirjas tõdetakse, et uus seadusesäte on sõnastatud nii ebaõnnestunult, et saarevaht ei saagi täita ülesandeid, mida ühel väikesaarel oleks vaja täita.

Vallavanema arvates võtaks säärase riikliku järelevalveametniku määramine kohalikult omavalitsuselt justnagu üleüldse ära vastutuse väikesaare olukorra jälgimise eest. Pealegi on Kessulaiul valla omaalgatusel saarevaht juba tööle võetud, kelle ülesandeks on külaliste registreerimine, nende teavitamine vaatamisväärsustest ja kehtivatest reeglitest. Samuti hädaolukorrast teatamine.

Vallavalitsus eelistaks saarevahi ametisse seadmise delegeerimist kohalikule omavalitsusele ning samuti lepinguliselt riigi rahade valla eelarvesse üle kandmist saarevahi tasustamiseks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)