Lapsevanemad soovivad Kuressaare gümnaasiumi rohkem esimesi klasse

Kuressaare gümnaasiumi (KG) AB-koolis käivate laste vanemad läkitasid linnavalitsusele taotluse, et nende lastel oleks järgmisel kooliaastal võimalus kooliteed just KG-s jätkata.

Kuressaare linnavalitsuse haridusnõunik Õilme Salumäe ütles, et kirjale on alla kirjutanud 63 lapsevanemat, kelle lapsed õpivad praegu koolieelikutele mõeldud KG AB-koolis.

“Ühekokku peaks see taotlus puudutama 83 last, kes 2008. aasta 1. septembril esimesse klassi lähevad,” mainis Salumäe. “Lastevanemate sooviks on, et Kuressaare gümnaasiumis avataks järgmisel õppeaastal kavandatava kahe klassikomplekti asemel kolm kuni neli esimese klassi komplekti.”

Linnavalitsuse haridusnõunik märkis, et praegu on lastevanemate taotlus läbivaatamisel. “Otsuse selles küsimuses soovime langetada jaanuarikuu jooksul,” selgitas ta ja lisas, et täiendavate klassikomplektide avamisel tuleb arvesse võtta mitmeid asjaolusid, eelkõige aga õpetajate olemasolu ja ka vabade kooliruumide ressurssi.

Järgmisel aastal peaks Kuressaare linna ja Kaarma valla ühtses haridusruumis esimesse klassi minema umbes 180 last. “See arv on väga esialgne ja kindlasti see muutub. Kuid praegu võin ma kinnitada vaid seda, et ükski kooliealine laps koolimaja uste taha ei jää,” ütles Õilme Salumäe.

Linnavalitsuse haridusnõuniku sõnul avatakse kehtivate arengukavade kohaselt järgmise aasta 1. septembril Kuressaare linna neljas üldhariduskoolis ühtekokku seitse esimese klassi komplekti, nendest KG-s, SÜG-is ja vanalinna koolis kaks ja Kuressaare põhikoolis üks klassikomplekt. Seega seaks klassikomplektide arvu suurendamine KG-s küsimärgi alla just Kuressaare põhikooli edasise eksisteerimise.

Jaan Lember: Osalemine AB-koolis ei anna õigust kooli valida

Kuressaare põhikooli direktor Jaan Lember ütles Oma Saarele lastevanemate taotlust kommenteerides, et inimestel on õigus oma tahet väljendada, kuid AB-koolis käimine ei anna mingit eelist ühte või teise kooli vastuvõtu suhtes. Ka eile toimunud koolidirektorite nõupidamisel oldi Lemberi sõnul seisukohal, et 2008. aastal jääb kehtima klassikomplektide avamise senine jaotus koolide vahel.

AB-kool on Kuressaare gümnaasiumi juures tegutsev koolieelikutest laste kursus, mille eesmärgiks on laste ettevalmistamine õppetööks koolis ning ka lapsevanemate toetamine ja nõustamine lapse arengu suunamisel.

Urmas Kiil, Ain Lember

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)