Valjalas avati noortekeskus

Valjalas avati noortekeskus

 

Laupäeva õhtupoolikul oli Valjala rahvamaja noorte päralt. Kaks aastat varjusurmas püsinud noortetöö ärkab loodetavasti taas elule tänu vastrajatud uuele noortekeskusele Valjala rahvamajas.

Õhtut juhtisid Vahur ja Kristina. Nad rääkisid sissejuhatuseks, et Valjala rahvamaja ülemisel korrusel asuv noortekeskus on avatud neli päeva nädalas ja et noortel on võimalik esialgu sisustada oma vaba aega piljardi ja lauamänguga, DVD-de ja videote vaatamisega.

Samuti saab noortekeskuses korraldada mitmesuguseid noorteüritusi. Seejärel andsid õhtujuhid sõna Valjala võimule ja vaimule ehk vallavanem Kaido Kaasikule ja kirikuõpetaja Hannes Nelisele. Kaasik ütles, et vallavalitsus on mõelnud noortekeskusele kitarride ostamisele, ehk on siis lootust saada Valjalale oma noortebänd. Nelis rääkis, et varem on noored koos käinud pastoraadis ning soovis noortele, et need teeks oma vaimu ilusaks.

Valjala noori olid tervitama tulnud Muhu, Pöide ja Kuressaare noortekeskuse juhid ja noored. Muhu noortekeskuse juht Arnek Grubnek avaldas lootust, et see ei ole viimane kord, kui nad Valjalas saavad viibima.

Noortekeskuse rajamisele pani Valjala vallavalitsus tugevasti õla alla – vallavanem ise kirjutas projekti, mille tulemusel tehti rahvamaja ülemine korrus korda ja sisustati, varustati arvutite ja tehnikaga, ütles Valjala rahvamaja juhataja Viktor Martel. Kõik kokku maksis 400 000 krooni.

Martel oli väga lootusrikas selle suhtes, et noortekeskus suudab koondada noori ja annab võimaluse aktiivsemaks huvitegevuseks. Praegu paistab probleem olevat pigem selles, et noortel endil ei ole konkreetset liidrit, seda inimest, kes suudaks neid suunata õigele teele. “Me võime küll omalt poolt luua tingimused, aga ikkagi on vaja inimest, kes just noortetöö enda kanda võtaks,” ütles Martel. Noortega tegelev inimene peaks leidma nendega ühise keele ja olema üks neist, lisas ta.

Varem Valjala noortega tegelenud Hindrek Ley arvas, et ta võib noortekeskuses poistega juttu ajada ja korda pidada siin vahel küll, aga ringijuhendajat tast vahest enam ei saa.

See on noortele hästi hea koht, kus vahel niisama sõpradega istuda, et mitte alevi vahel jõlkuda, tõi Valjala põhikooli 8. klassi õpilane Marelle Siiner välja noortekeskuse olulisuse.

Õhtut jätkas Jarmo Moilanen trummisoologa all kultuurikeskuse saalis. Külalisesineja oli Peruto Rajus Tallinnast. Maja teisel korrusel ehk noortekeskuse suures ruumis keerutasid plaati DJ-d.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 60 korda, sh täna 1)