Naiskodukaitse lõpetas tegusa juubeliaasta

Naiskodukaitse lõpetas tegusa juubeliaasta

 

Pühapäeval tähistati hotelli Arensburg konverentsisaalis naiskodukaitse (NKK) Saaremaa ringkonna 82. aastapäeva. Ühtlasi pani üritus ilusa punkti üleriigilisele NKK 80. juubeliaastale.

NKK Saaremaa ringkonna esinaise Rita Loeli sõnul oli 2007 organisatsioonile ilus aasta. “Oli uute traditsioonide juurutamise ning võitude aasta,” märkis ringkonna esinaine oma aastapäevakõnes.

Ta tõi välja ennesõjaaegse teeõhtute traditsiooni taaselustamise. Neid peeti aasta jooksul seitse ning käisid toredad külalised: ajaloolane Bruno Pao, maavanem Toomas Kasemaa, linnapea Urve Tiidus, viitseadmiral Tarmo Kõuts, maakonna esimene aasta ema Monica Kallas jt.

Loel lausus ka, et eriliselt uhked ollakse just maakonna aasta ema ja aasta isa valimise üle: “Sest korraldada maakondlik konkurss, teadmata, milline on vastuvõtt, kas leiab üritusele toetajaid ja kas kandidaate üldse esitatakse, on paras hullumeelsus.” Saaremaa naiskodukaitsjate juhi hinnangul läks siiski kõik väga hästi ning ta lubas, et tuleval aastal saab maakond ka teise aasta ema ja aasta isa.

“Kindlasti on NKK Saaremaa ringkond muutunud avatumaks ning ühiskonnale tuttavamaks,” hindas Loel tehtut, mainides, et juba ammu enam pole keegi talle öelnud “kodutütar” või “kodukotkas”. Kaitseliidu naisorganisatsiooni avatust kiitsid ka linnapea Urve Tiidus ning maasekretär Andrus Lulla. Viimane avaldas naistele erilist tänu osalemise eest Eesti riigi 90. juubeliaasta avaüritusel ning seda just peoperenaiste rollis.

Kui aasta tegemistest edasi rääkida, mainis Loel veel üht oma naiste suurt saavutust – nimelt debütantidena naiskodukaitse koormusmatkal osalemist ja võidukarika kojutoomist. Et anda aga ülevaadet aastakümnete jooksul toimunust, said aastapäevalised jälgida isamaaliste laulude saatel kokku pandud fotomontaaži. Hetked, mis elustasid nii mõndagi läbielatust, manasid mitmelgi korral naiste nägudele naeratuse.

Nagu ikka aastapäevadel kombeks, tänas Loel ka tublimatest tublimaid. Liiliaristi IV klassi teenetemedal annetati Sõrve naiskodukaitsjale Ester Argele, Liiliaristi hõberistid (mida saavad organisatsiooni toetajad) aga kaitseliitlastele Väino Tammele, Sven Ernesaksale ja Raivo Kaburile. NKK keskjuhatuse tänukirjad said Kaia Latkin, Mai Kundrats, Evely Aavik ja Marika Jürgenson, Saaremaa ringkonna tänukirja aga Ene Vokk, Mare Mölder, Elvi Rosin, Anne-Liis Mänd ja Salme Niitmets.

Abi ja toetuse eest tänas ringkonna juhatus tänukirjaga maavanem Toomas Kasemaad, linnapea Urve Tiidust, Saaremaa Noorte Naiste-Noorte Meeste Kristlikku Ühingut, Kaie Rõõm-Laanetit ja Andrus Kandimad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)