Pettur ohvrile: kui sa raha ei anna, siis needus ei kao (8)

Pettur ohvrile: kui sa raha ei anna, siis needus ei kao

 

Mustlane nõudis üleeile needustega ähvardades välja enam kui viie tuhande krooni eest esemeid 73-aastaselt leskproualt, kes elab üksi asulast eemal metsatalus.

Foto on illustratiivne ja ei oma artikliga mingit seost.

Kärla vallas elav proua rääkis Oma Saarele, kuidas ta hirmust mustlase ees andis talle nõutud raha ja esemed. Eelnevalt olid mustlane püüdnud müüa talle mitmesugust kaupa, tõdenud siis vägisi naise kätt uurides, et proual on peal hirmus needus, ning tunginud agressiivselt tema eluruumidesse.

Sul on needus peal

“Üleeile kell pool üksteist jäi värava taga seisma üks hall auto,” rääkis naine, kes oli toimetanud oma igapäevaseid tegemisi. Autost oli väljunud kõhna kehaehitusega ja lühikest kasvu musta mantlit ning valgeid saapaid kandnud tumedanahaline naine, kirjeldas proua, kelle kinnitusel oli võõras viisakalt eesti keeles teretanud.

Siiski oli kõnes olnud kuulda tugevat aktsenti. Samuti oli võõras kõigepealt täpsustanud kas naine on ikka üksi.

“Tuli ja ütles, et ma ta kaupa ostaksin,” rääkis kannatanu. Kui proua kaubast keeldus, oli naine nõudnud tungivalt, et vaatab tema kätt. Vastu puigeldes lõpuks siiski võõrale oma peopesa näidanud naine kuulis võõralt, et tema peal lasub hirmus needus, mille mustlane suudaks siiski ära võtta. Hoidnud naise kätt mõnda aega oma peos, teatas mustlane, et nüüd on aeg maksta talle 5000 krooni, sest muidu needusest lahti ei saa.

“Ütlesin talle, et mul on ainult 1000 krooni,” rääkis naine, kes oli veel eile õhtul juhtunust tugevasti häiritud. Seepeale oli käevaataja nõudnud, et antagu talle siis kuldmünte, serviise, kartuleid, mune või liha. Ühesõnaga, kõike, mis vähegi väärtuslik. “Ta läks täiesti kurjaks, vihaseks,” seletas proua. “Ütles: Ma näen su näost, et sul on raha!”

Neli meetrit riiet ja pesu

Kui hirmunud naine kinnitas, et tal ei ole midagi anda, oli mustlane nõudnud voodiriideid. “Mul oli talongide ajast jäänud neli meetrit voodipesumaterjali,” rääkis naine, kes seepeale oli läinud tuppa kummutisahtlist nimetatud asja tooma.

Võõras järgnes talle tuppa, ilma et keegi oleks teda kutsunud. Mustlanna agressiivsel pealekäimisel andis naine talle veel mõned voodipesukomplektid, mis talle kingitud. “Tütar kinkis kunagi, olid veel kasutamata,” kirjeldas proua mustlase saaki.

Nõudis puhtaid rätikuid

Kui voodipesu käes, nõudis võõras lisa. “Ütles, et anna nüüd kaks käterätikut ka. Ja et oleks puhtad ikka,” oli olnud järgmine nõue. Proua oli oma sõnul juba nii ähmi täis, et viimase küsimise peale andis ta võõrale siiski ka kodus olnud 3000 krooni. “Ma hakkasin jubedalt kartma,” põhjendas naine oma käitumist.

Saanud asjad kätte, hoiatas mustlane veel, et kellelegi ei tohi rääkida, sest muidu needus ei kao. Seda öelnud, sõitnud võõras minema.
Kuressaare politseijaoskonna komissar Aare Allik ütles eile hommikul Oma Saarele, et nad on sellisest juhtumist teadlikud, kuid n-ö erinevate allikate kaudu.

“Seni kui avaldust pole, ei saa me kedagi kinni pidada. Allik kinnitas, et piirkonda, kus juhtum toimus, siiski kontrollitakse. Eile päeval oli proua siiski politseiga vestelnud.

Kohaliku piirivalve staabiülema Jaak Haameri sõnul suunati ka nende patrulle seoses juhtunuga rohkem sisemaale.

________________________________________________

*Politsei palub mitte langeda pettuse ohvriks*

Politseile on laekunud teateid isikutest, kes käivad inimeste uste taga püüdes müüa erinevaid esemeid või pakuvad ennustamisteenust. Politsei palub inimestel hoiduda raha maksmisest eelpool nimetatud isikutele ning mitte langeda pettuse ohvriks.

Kuressaare politseijaoskond

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 58 korda, sh täna 1)