Kultuuriaasta pidulik lõpetamine kultuurikeskuses

Kultuuriaasta pidulik  lõpetamine kultuurikeskuses

 

Eile pärastlõunal pandi Kuressaare kultuurikeskuses pidulik punkt Saare maakonna tänavusele kultuuriaastale, anti üle maakondlikud kultuuripreemiad ning jagati maakonna 2008. aasta kultuuri- ja spordikalendreid.

Piduliku koosviibimise juhatas sisse Saare maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja asetäitja kultuuri alal Valve Heiberg, kes ütles, et just peatselt lõppeval aastal on ta tundnud, et tõeks on saanud see, mida ta on aastaid jutlustanud – koostöös peitub võit. “Me ajame ühist asja, me oleme ühises kultuuripaadis, et koos sõuda ja koos kohale jõuda. Me isegi teame, kuhu me tahame minna,” lausus Heiberg.

H. Krummi nimelise preemia 13. laureaadiks osutus Saaremaa muuseumi teadusdirektor Olavi Pesti. Teda tunnustati missioonitundliku ja järjepideva tegevuse eest minevikupärandi hoidmisel ning tutvustamisel. Saaremaa kultuurkapitali ekspertgrupp andis aasta kultuuripreemia Kultuuripärl üle Anne Kannule, kes sel aastal võitis koorimuusika edendamise eest Gustav Ernesaksa stipendiumi ja on olnud aktiivne koorielu edendaja Saaremaal.

Pärast preemiate üleandmist jagas Valve Heiberg kohalviibivaile valdade ja organisatsioonide esindajatele 2008. aasta kultuuri- ja spordikalendreid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 41 korda, sh täna 1)