Imre Sooäär: ma ei ole Saarte Liinide sooduskaarti kurjasti kasutanud

Eile kirjutas SL Õhtuleht, nagu kasutaks riigikogu liige Imre Sooäär oma Saarte Liinide nõukogu liikme kaarti, mis annab võimaluse parvlaevale eelisjärjekorras pääseda, ka isiklikeks sõitudeks ning et tema kaarti on kasutanud ka teised, näiteks Kersti Toots.

Sooäär ütles oma vastuses, et väited SL Õhtulehes ei vasta tõele, kuna ta ei ole kaarti kunagi kellelegi andnud ning ka mitte Kersti Tootsi “järjekorrast päästnud”. “Kersti on mind ennast üks kord aidanud, kui mu oma auto paranduses oli,” selgitas saadik Oma Saarele, lisades, et ka toona oli ta ise autos ja kandis kõik praamisõidukulud ise.

Sooääre sõnul on nõukogu liikmetel kohustus ja vastutus kontrollida firma tegevust ka koosolekute välisel ajal. “Kaartide kasutamise kord on nõukogus kinnitatud ja mina selle vastu eksinud ei ole,” kinnitas ta.

“Olen ise alati maksnud kõigil sõitudel nii broneeringutasu kui ka ülesõidu eest vastavalt kehtestatud korrale,” kinnitas Sooäär, kelle sõnul ei ole nõukogu liikme kaart mingi sooduskaart, kuna see ei anna mingit soodustust.

“Broneeringu hind on kaardiga isegi kallim kui otse internetist ostes, broneeringu võib endale igaüks teha või kohtade olemasolul selle sadamast osta,” sõnas riigikogu liige, märkides, et kõik, kes broneerivad pileti, saavad järjekorras samaväärse eelise ning nõukogu liikmetel mingit lisasoodustust või eelist ei ole.

Saarte Liinide nõukogu esimees Ain Tatter märkis kommentaariks Oma Saarele, et nõukogu liikmed on SL Õhtulehes avaldatud artikliga kursis ning saanud ka meilitsi Sooääre selgitused.

“Ma ei näe tema poolt küll mingit kaardi väärkasutust ning ei näe põhjust ka Sooäärt milleski süüdistada,” sõnas Tatter. Tuleval kolmapäeval on Saarte Liinide nõukogu koosolek, kus praegu ei ole plaanis Sooääre küsimust arutada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)