Kuressaare golfiväljakul lubatakse jahti pidada

Saaremaa keskkonnateenistus andis Laugi jahiseltsile loa tiheasustusalal asuval golfiväljakul vandaalitsevate metssigade jahtimiseks.

Saaremaa Golfi AS pöördus Saaremaa keskkonnateenistuse poole taotlusega anda luba metssigade küttimiseks, kes Kuressaare linnaservas asuval valmimisjärgus golfiväljakul aeg-ajalt maad tuhnimas käivad.

Eriluba on vaja, kuna golfiväljak asub tiheasustusalal, kus jahiseaduse kohaselt on küttimine keelatud. Saaremaa Golfi AS juhatuse liikme Aivar Aru sõnul ei ole probleem kuigi hull, kuid paratamatult sigadega probleeme tuleb, kuna golfiväljak asub keset loodust ning aedu seal ümber ei ole.

Laugi jahiseltsi esimehe Andrus Sepa sõnul on golfiväljakul jahipidamine keerukam, kuna seal on raskendatud tingimused, eelkõige ohutusalased. “Luba ei loo mingeid tingimusi. Luba annab õigused. Tingimused loob loodus,” nentis Sepp.

Tema kinnitusel ei hakata golfiväljakul pidevalt küttimas käima, kui üldse taoline vajadus tekib, kuna sigade probleem ei ole seal tema arvates eriti terav. “Ega meie käimisest seal eriti kasu ole,” möönis Sepp.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)