Prügi- ja kaubaautod ei pääse enam Ajamaja taha (10)

Prügi- ja kaubaautod ei pääse enam Ajamaja taha

 

Peamiselt seoses Kuressaare Tallinna tänav 18 tornelamu parkla ehitamisega on takistatud prügiauto ligipääs Uus tänav 34 korterelamu ja Ajamaja vahel asuvatele konteineritele. Probleeme ligipääsuga on ka Kessu kohvikut teenindavatel kaubaautodel.

Tallinna tänav 16 asuvas Ajamajas tegutseva Kessu kohviku juhatuse liikmed Kersti ja Mart Aru peavad prügi äraveoga tekkinud probleemi ebaloomulikuks, kuid enamgi veel valmistab neile peavalu kaubaautode ligipääsu tõkestatus.

“Meil käib iga päev kolm-neli autot, aga nad ei pääse enam meieni, kuna tornelamu parkla ehitusega on Tallinna tänava poolt sissepääs suletud,” ütles Kersti Aru. Uue tänava poolt aga on sissesõit ametlikult keelustatud, kuna Uus 34 korterelamu eest läbi mineva tee alguses on keelumärk, mis lubab edasi sõita vaid majaelanikel.

Ent isegi kui sealt ebaseaduslikult sisse sõita, ei jätku suurtele autodele ruumi manööverdamiseks, selgitasid juhatuse liikmed, kelle sõnul keeldunudki eile hommikul üks tarnija edaspidi kaupa toomast.

Kohtumisel Uus tn 34, Tallinna tn 14 ja 18 haldava Kuressaare Elamute Hooldus OÜ esindajaga jõuti seisukohale, et hetkel ei anna muud teha, kui et edaspidi ei saa kaubaautod enam kohviku tagaukseni, vaid kaup tuleb vedada kaugemalt – Tallinna tänavalt või Tallinna 18 ja linnateatri vahelisest parklast.

Kersti Aru avaldas lootust, et linnavalitsuse abiga ja kokkuleppel Tallinna 14 või Uus 34 elanikega jõutakse edaspidi parema lahenduseni. Kuressaare linna vanemarhitekt Tuuli Org ütles Oma Saarele, et kõnealusest hoovialast on varemgi juttu olnud ning mainitud probleemid pole seal ainukesed. Tegeleme selle küsimusega, kinnitas Org.

Kuressaare Elamute Hooldus OÜ juhatuse liikme Hain Vaheri sõnul sai prügiprobleem eile lahendatud sel viisil, et iga maja konteiner viidi sellisesse kohta, kus prügiautol on sellele võimalik juurde pääseda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 43 korda, sh täna 1)