Bussijuhtide streik otsustatakse täna (1)

Riiklik lepitaja Henn Pärn tegi eile ametiühingule ja autoettevõtete liidule lepitusettepaneku osapoolte nõudmiste ja pakkumiste vahele, mis tähendab, et lepituspakkumise vastuvõtmisel ei saavuta soovitut täies mahus kumbki osapool.

 Tööandjad ja ametiühing teevad otsuse pakkumise suhtes täna lõunaks ning enne seda ettepaneku sisu ei avalikustata. Transpordi ametiühingu esimees Peep Peterson ütles, et loodab siiski kokkulepet.

Bussifirma Go Bus nõukogu liige Tiit Pruuli aga ütles eile, et tema firma on omaltpoolt teinud kõik streigi ärahoidmiseks. Samas väitis Pruuli, et tõenäoliselt ei nõustuks ettevõte nende palgatingimustega, mida bussijuhid praegu nõuavad.

Kui töötüli osapooled täna kella 12 lepitaja pakkumise tagasi lükkavad, algab õhtul kell 21 bussijuhtide tähtajatu streik. Streikima hakkavad Tartu ja Pärnu bussijuhid, päev hiljem liituvad nendega teiste hulgas ka Saaremaa bussijuhid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)